Τρίτη 25 Οχτώβρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΛΑΡΙΣΑ
Επίκαιρο το μήνυμα της ΕΑΜικής Αντίστασης

Επίκαιρα περισσότερο από ποτέ είναι τα μηνύματα του ηρωικού έπους της ΕΑΜικής Αντίστασης, επισημάνθηκε στην εκδήλωση για την 67η επέτειο απελευθέρωσης της Λάρισας από τα ναζιστικά στρατεύματα, που διοργάνωσε, την περασμένη Κυριακή, το Τοπικό Παράρτημα της ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ. Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο Εργατικό Κέντρο Λάρισας και στη συνέχεια έγινε κατάθεση στεφάνων στο μνημείο του Τάκη Γαργαλιάνου.

Στο ιστορικό της απελευθέρωσης αναφέρθηκε στην ομιλία του ο Β. Μόκας, γραμματέας του Παραρτήματος Λάρισας της ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ. Μίλησε για την 23η Οκτώβρη 1944, τότε που η Λάρισα, σημαιοστολισμένη υποδέχονταν τμήμα του Ιππικού και πεζοπόρα του ΕΛΑΣ, επισημαίνοντας τον καταλυτικό ρόλο του ΕΑΜ, του ΕΛΑΣ, με βασικό αιμοδότη το ΚΚΕ, στην Αντίσταση για την απελευθέρωση της χώρας. Και τόνισε ότι και τότε και σήμερα το πραγματικό νόημα της θυσίας για την πατρίδα το έδωσε και το δίνει ο λαός με τους αγώνες του.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκε αντιπροσωπεία της ΚΕ του ΚΚΕ, με επικεφαλής τον Γ. Χώτο, μέλος της Γραμματείας της ΚΕ, τον Τ. Τσιαπλέ, μέλος της ΚΕ του Κόμματος και πρόεδρο του ΕΚΛ, τον Αντ. Σκυλλάκο, βουλευτή του Κόμματος, και τον Π. Σπήλιο γραμματέα της ΝΕ Λάρισας, καθώς και αντιπροσωπεία της «Λαϊκής Συσπείρωσης» κ.ά.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ