Σάββατο 29 Οχτώβρη 2011 - Κυριακή 30 Οχτώβρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΕΝΘΕΤΗ ΕΚΔΟΣΗ: "7 ΜΕΡΕΣ ΜΑΖΙ"
ΑΤΖΕΝΤΑ
Μουσικοχορευτική παρωδία

«Σιγά τα αίματα!... Oresteia the next generation» είναι ο τίτλος της μουσικής θεατρικής παράστασης των Ακη Δήμου και Σταμάτη Κραουνάκη, που ανεβαίνει, στις 26/10, στην «Αθηναΐδα», σε σκηνοθεσία Αθανασία Καραγιαννοπούλου, με την «Σπείρα - Σπείρα». Μία μουσικοχορευτική παρωδία της «Ορέστειας».

Το «Σιγά τα αίματα!...», με υπότιτλο: Oresteia, thenextgeneration, «γράφτηκε» - όπως λέει ο Ακης Δήμου - «μετά από παραγγελία του Σταμάτη Κραουνάκη και της Σπείρας του. Κινητοποιημένος από το εκρηκτικό υλικό της ομάδας, έγραψα ένα ... αχαρακτήριστο (αστείο πάντως) έργο με δράσεις, αντιδράσεις, χορούς, τραγούδια και την Ελλάδα του 2011 ...σε έκτακτη συμμετοχή. Πρωταγωνιστεί η, πασίγνωστη από αρχαιοτάτων χρόνων, οικογένεια των Ατρειδών με επικεφαλής τον ίδιο τον Αισχύλο, ο οποίος, απεγνωσμένα προσπαθεί να συλλάβει, να καταλάβει και να γράψει τα πάθη της. Μόνο που οι ήρωές του απιστούν, "κρεμώντας" τον συνεχώς και οδηγώντας την έμπνευσή του σε άλλους δρόμους. Δρόμους αστείους, αιχμηρούς - αλλά κι απελπισμένους κάπου στο βάθος - και καταστάσεις δραματικά (και παρανοϊκά) σύγχρονες. Κοντολογίς: με όχημα την εμβληματική αισχύλεια τραγωδία και τον απόηχό της, το έργο σαρκάζει το σημερινό, ατελείωτο δράμα μας, διατρέχοντας παράλληλα στιγμές της νεώτερης Ιστορίας και ...σταθμεύοντας σε διαφορετικά θεατρικά είδη. Κι όλ' αυτά, άλλοτε με διαλόγους κι άλλοτε τραγουδιστά, άλλοτε μελαγχολικά κι άλλοτε ξεκαρδιστικά αστεία.

Χορογραφία: Φωκάς Ευαγγελινός. Σκηνικό: Μανόλης Παντελιδάκης. Φωτισμοί: Λευτέρης Παυλόπουλος. Ηχος: Δημήτρης Μουρλάς. Παίζουν και τραγουδούν: Χρήστος Γεροντίδης, Μπάμπης Γούσιας, Jerome Kaluta, Σάκης Καραθανάσης, Δημήτρης Μάριζας, Χρήστος Μουστάκας, Δημήτρης Μπογδάνος, Κώστας Μπουγιώτης, Γιώργος Στιβανάκης. Μουσική διεύθυνση-Πιάνο: Αρης Βλάχος.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ