Παρασκευή 28 Οχτώβρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΠΑΙΔΕΙΑ
Δεν αναγνωρίζουν την προϋπηρεσία των αναπληρωτών!

Ανακοίνωση - καταγγελία της Πανελλαδικής Γραμματείας Εκπαιδευτικών του ΠΑΜΕ για «νέο χτύπημα στους μισθούς»

Νέο χτύπημα στους μισθούς καταγγέλλει το ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών, με βάση έγγραφο του υπουργείου Παιδείας, στο οποίο αναφέρεται πως δεν αναγνωρίζεται η προϋπηρεσία τους, μέχρι την εφαρμογή του νέου μισθολογίου.

Το ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών επικαλείται την υπ' αριθμ. Φ.361.4/74/117456/Δ1/17-10/2011 εγκύκλιο του υπουργείου Παιδείας όπου αναφέρεται το εξής: «καθώς συντρέχουν οι διατάξεις (...) του ν.3986/2011 ... οι εν λόγω εκπαιδευτικοί (σ.σ. οι αναπληρωτές) θα καταταγούν στο εισαγωγικό, μισθολογικό κλιμάκιο 18, μέχρι την εφαρμογή του νέου, ενιαίου μισθολογίου». Οπως σημειώνεται στην ανακοίνωση του ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών αυτό σημαίνει πως «με βάση το μεσοπρόθεσμο (ν. 3986), δεν αναγνωρίζεται μισθολογικά η προϋπηρεσία των αναπληρωτών. Κατατάσσονται αυτόματα στο αρχικό κλιμάκιο (ΜΚ 18)! Αντίστοιχα, από 1/7/2011 έχει παγώσει η μισθολογική ωρίμανση για όλους τους δημόσιους υπάλληλους».

Το σχετικό έγγραφο αφορά τους αναπληρωτές που έχουν αναγνωρίσει την προϋπηρεσία τους μέχρι τις 30 Ιούνη τους 2011. Πρακτικά αυτό σημαίνει πως, μέχρι την εφαρμογή του νέου μισθολογίου (δηλαδή μέσα στο Νοέμβρη) οι αναπληρωτές εκπαιδευτικοί θα χάσουν το μισθολογικό τους κλιμάκιο, δηλαδή θα τους αφαιρεθούν επιπλέον χρήματα απ' το μισθό τους. Για παράδειγμα αν κάποιος αναπληρωτής «χάσει» ένα κλιμάκιο (δύο χρόνια) αυτό μεταφράζεται σε αφαίρεση περίπου 50 ευρώ από τις μηνιαίες αποδοχές του. Να σημειωθεί πως υπάρχουν εκπαιδευτικοί (π.χ. στην Ειδική Αγωγή) που είναι αναπληρωτές 10 χρόνια και έχουν πραγματική προϋπηρεσία 7 χρόνια! Τα 7 χρόνια προϋπηρεσία αφαιρούνται, με βάση το έγγραφο του υπουργείου Παιδείας!

Βλέπουν το εισόδημά τους να εξανεμίζεται

Οι εκπαιδευτικοί (οι μόνιμοι) μέχρι τώρα έχουν χάσει σε ονομαστική βάση πάνω από 5 μισθούς:

  • 1,5 μισθός από την περικοπή 13ου -14ου μισθού.
  • 1 μισθός από τα έκτακτα χαράτσια του 1% υπέρ ΤΠΔΥ, 2% υπέρ ΕΚΑΣ, 1% έκτακτη εισφορά για εισόδημα μέχρι 20 χιλιάδες και 2% για πάνω από 20 χιλιάδες.
  • 2 μισθοί από τη μείωση του αφορολόγητου από 12 σε 5 χιλιάδες, τη μείωση κατά 50% του κινήτρου απόδοσης και του ειδικού τέλους στα ακίνητα.
  • 1 μισθός από την περικοπή όλων των επιδομάτων.

Σχεδόν τα μισά από τα παραπάνω χαράτσια αφορούν και τους αναπληρωτές εκπαιδευτικούς, οι οποίοι έχουν ήδη δει τις αποδοχές τους να μειώνονται και καλά - καλά δεν ξέρουν φέτος πόσος θα είναι ο μισθός τους. Σ' αυτά έρχονται να προστεθούν και η απώλεια της προϋπηρεσίας, αλλά και οι περικοπές που θα σημάνουν για τις αποδοχές από το νέο μισθολόγιο.

Με το νέο μισθολόγιο για το Δημόσιο θα υπάρχει νέα περικοπή των αποδοχών κατά μέσο όρο 30%! Για τους εκπαιδευτικούς καταργούνται όλα τα επιδόματα (διδακτικής προετοιμασίας, εξωδιδακτικής απασχόλησης, κίνητρο απόδοσης) και παραμένουν μόνο το οικογενειακό επίδομα, το επίδομα θέσης, το επίδομα ειδικών συνθηκών, ενώ θεσπίζεται επίδομα αποδοτικότητας, το οποίο θα παίρνουν μόνο οι «ανταγωνιστικοί» εκπαιδευτικοί, δηλαδή, αυτοί που θα ανταποκρίνονται στο... νέο σχολείο των «πρότζεκτ» και του πληκτρολογίου αντί της διδασκαλίας.

Το ερώτημα είναι αν αυτή η αφαίρεση της προϋπηρεσίας θα ισχύσει και στο νέο μισθολόγιο. Το ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών τονίζει ότι «είναι φανερό, πως έχει αποφασιστεί η ένταξη και των αναπληρωτών στον εισαγωγικό μισθό του νεοδιόριστου, δηλαδή στα 660 ευρώ, ανεξάρτητα από τα χρόνια προϋπηρεσίας! Αυτό το μέλλον ετοιμάζουν για την πλειοψηφία των εκπαιδευτικών, όλων των δημοσίων υπαλλήλων. Αυτό σημαίνει κούρεμα και ελεγχόμενη χρεοκοπία για το λαό! Τα βάρβαρα μέτρα δεν έχουν τέλος! Κάνουν τη ζωή μας κόλαση. Ολοι στον αγώνα για την ανατροπή αυτής της πολιτικής»!

Το ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών απαιτεί:

  • Να παρθεί πίσω η εγκύκλιος.
  • Οχι στο νέο μισθολόγιο. 2000 ευρώ (μεικτά) στο νεοδιόριστο.
  • Σταθερή και μόνιμη δουλειά για όλους. Μονιμοποίηση τώρα όλων των συμβασιούχων στην εκπαίδευση (ωρομίσθιοι-αναπληρωτές) χωρίς όρους και προϋποθέσεις.
  • Δωρεάν στέγαση και δωρεάν εισιτήριο σε όλα τα μεταφορικά μέσα για όλους τους συμβασιούχους εκπαιδευτικούς. Επίδομα θέρμανσης σε όλους τους ωρομίσθιους και αναπληρωτές εκπαιδευτικούς. Ειδικά για τις παραμεθόριες περιοχές, επίδομα παραμεθορίου και στους ωρομισθίους.

Κάτω η κυβέρνηση και τα κόμματα του συστήματος! Καμία θυσία - Την κρίση να πληρώσει η πλουτοκρατία»!

Σύσκεψη εκπαιδευτικών

Σύσκεψη για την οργάνωση της πάλης των ελαστικά εργαζόμενων και άνεργων εκπαιδευτικών, οργανώνει η Επιτροπή Αγώνα Ωρομισθίων - Αναπληρωτών - Ανέργων Εκπαιδευτικών Αθήνας, την Κυριακή 30 Οκτώβρη, στις 6 μ.μ., στην αίθουσα της Ομοσπονδίας Λογιστών (Κάνιγγος 27).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ