Πέμπτη 3 Νοέμβρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 38
ΜΕΣΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ
«ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ»
Αβέβαιο το μέλλον των εργαζομένων

Αναστάτωση και αβεβαιότητα επικρατεί στην εφημερίδα «Ελευθεροτυπία», μετά την αρνητική γνωμοδότηση της επιτροπής χορηγήσεων της τράπεζας ALPHA για την εκταμίευση δανείου - όπως αναφέρει η ίδια η εφημερίδα - το οποίο πριν ένα μήνα είχε εγκριθεί, αλλά και την πρόθεση της εκδότριας Μ. Τεγοπούλου να προχωρήσει στην αναστολή της έκδοσης της εφημερίδας. Την ίδια στιγμή, στον «αέρα» βρίσκονται οι 850 εργαζόμενοι της «Χ. Κ. Τεγόπουλος».

Υπενθυμίζεται ότι το συγκεκριμένο δάνειο, ύψους 8 εκατομμυρίων ευρώ, προοριζόταν για μαζικές απολύσεις μέσω «εθελούσιας» εξόδου, αλλά και την πληρωμή μέρους δεδουλευμένων των εργαζομένων, οι οποίοι παραμένουν απλήρωτοι από την 1η Αυγούστου.

Χτες, οι διευθυντές της εφημερίδας - κατά τη διάρκεια συνέλευσης των εργαζομένων - ζήτησαν από τους εργαζόμενους να συνεχίσουν να δουλεύουν για να συνεχίσει να εκδίδεται η εφημερίδα.

Σε κοινή συνέλευση δημοσιογράφων, τεχνικών και διοικητικών υπαλλήλων αποφάσισαν να ζητήσουν από τις Ενώσεις την κήρυξη 24ωρης απεργίας και κλιμάκωση με 48ωρη, καθώς και να καταθέσουν ασφαλιστικά μέτρα όσοι δεν το έχουν κάνει ακόμη.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ