Κυριακή 6 Νοέμβρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 29
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΑΤΙΤΛΟ

ΟΛΛΑΝΔΙΑ - ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ Στην περικοπή 2.000 θέσεων εργασίας στη μονάδα λιανικής τραπεζικής στην Ολλανδία προχωρά η «ING Group NV», παρά τη μεγάλη άνοδο των κερδών της κατά τη διάρκεια του τρίτου τριμήνου. Ο μεγαλύτερος όμιλος χρηματοοικονομικών υπηρεσιών της Ολλανδίας ανακοίνωσε ότι «η κερδοφορία του βρίσκεται υπό πίεση». Στο πλαίσιο αυτό, σχεδιάζει να προχωρήσει στην κατάργηση 2.000 θέσεων εργασίας, από την οποία εκτιμάται ότι θα «εξοικονομηθούν» 300 εκατ. ευρώ ετησίως μέχρι το 2014.

ΓΑΛΛΙΑ - ΤΡΑΠΕΖΕΣ Μείωση των κερδών τρίτου τριμήνου κατά 72% ανακοίνωσε η «BNP Paribas», επικαλούμενη τη διαγραφή της αξίας ελληνικού κρατικού χρέους και τις απώλειες από την πώληση ευρωπαϊκών κρατικών ομολόγων. Ειδικότερα, τα καθαρά κέρδη της μεγαλύτερης γαλλικής τράπεζας υποχώρησαν σε 541 εκατ. ευρώ από 1,91 δισ. ευρώ το αντίστοιχο διάστημα του 2010. Οι αναλυτές τα ανέμεναν στα 1,24 δισ. ευρώ. Η τράπεζα κατέγραψε προ φόρων απομείωση του ελληνικού χρέους που κατέχει ύψους 2,26 δισ. ευρώ τη συγκεκριμένη περίοδο.

ΕΥΡΩΕΠΙΤΟΚΙΟ - ΜΕΙΩΣΗ Σε απρόσμενη μείωση των επιτοκίων της προχώρησε την Πέμπτη η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ), στην πρώτη συνεδρίασή της υπό την προεδρία του Μάριο Ντράγκι. Συγκεκριμένα, το εκτελεστικό συμβούλιο της τράπεζας αποφάσισε να μειώσει το βασικό επιτόκιο στο 1,25% από 1,5%, αιφνιδιάζοντας τους αναλυτές οι οποίοι ανέμεναν διατήρησή του στο 1,5%. Το πρακτορείο «Bloomberg» συνδέει την απόφαση της ΕΚΤ με τον αυξανόμενο κίνδυνο εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ