Σάββατο 5 Νοέμβρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΠΑΙΔΕΙΑ
Χωρίς πετρέλαιο τα σχολεία στη Φλώρινα

Ερώτηση του ΚΚΕ στη Βουλή

Παγωνιά και πολλά άλλα προβλήματα φέρνει στα σχολεία η μειωμένη χρηματοδότηση των σχολικών επιτροπών, ενώ ειδικά σε κάποιες περιοχές αυτά τα προβλήματα είναι εκρηκτικά. Το παράδειγμα της Φλώρινας, με τις ιδιαίτερα χαμηλές θερμοκρασίες, αλλά με σχολεία... χωρίς πετρέλαιο, είναι χαρακτηριστικό και για το θέμα αυτό κατέθεσαν Ερώτηση στη Βουλή προς την υπουργό Παιδείας, οι βουλευτές του ΚΚΕ Γιάννης Ζιώγας, Θεόδωρος Ιγνατιάδης και Σοφία Καλαντίδου.

Οπως σημειώνουν οι βουλευτές: «Οι Σύλλογοι Γονέων και Κηδεμόνων και των έξι Δημοτικών Σχολείων της Φλώρινας διαμαρτύρονται, γιατί οι Σχολικές Επιτροπές δεν έχουν καθόλου χρήματα, προκειμένου να προμηθευτούν πετρέλαιο θέρμανσης, σε μια περιοχή που ο χειμώνας είναι ιδιαίτερα βαρύς και παρατεταμένος (...) Η μειωμένη χρηματοδότηση κατά 40% φέτος των σχολικών επιτροπών καλύπτει τις ανάγκες σε δαπάνες που έγιναν προηγούμενη χρονιά και αυτό γιατί οι χρηματοδοτήσεις πάντα γινόταν με καθυστέρηση και ήταν μειωμένες.

Φέτος η κατάσταση γίνεται εκρηκτική με την παραπέρα απογείωση των ειδικών φόρων κατανάλωσης, με την εξίσωση του πετρελαίου θέρμανσης με το πετρέλαιο κίνησης, όπως αναφέρει σε ερμηνευτική εγκύκλιο το υπουργείο Οικονομικών, που εξισώνει τα σχολεία και άλλους οργανισμούς, όπως νοσοκομεία, παιδικούς σταθμούς, γηροκομεία, ιδρύματα κ.ά., με τα νομικά πρόσωπα. Η κυβέρνηση έχει την αποκλειστική ευθύνη αν φέτος τα σχολεία μείνουν χωρίς θέρμανσης.

Το ίδιο πρόβλημα έχουν και δεκάδες άλλα σχολεία του Νομού (Δημοτικά, Νηπιαγωγεία, Γυμνάσια, Λύκεια).

Το αποτέλεσμα είναι σχεδόν όλα τα σχολεία να μην έχουν προμηθευτεί ακόμα πετρέλαιο θέρμανσης, ενώ τα κρύα έχουν σφίξει για τα καλά», σημειώνουν οι βουλευτές, αναφέροντας και άλλα προβλήματα, όπως ότι οι καθαρίστριες των σχολείων είναι απλήρωτες, χαλασμένα φωτοτυπικά μηχανήματα δεν μπορούν να φτιαχτούν και μένουν εκτός λειτουργίας κ.ά.

Οι βουλευτές του ΚΚΕ ρωτούν την υπουργό Παιδείας τι μέτρα προτίθεται να πάρει η κυβέρνηση για να προμηθευτούν άμεσα τα σχολεία της περιοχής με πετρέλαιο θέρμανσης και να χρηματοδοτηθούν οι σχολικές επιτροπές με τα αναγκαία κονδύλια, ενώ ζητούν άμεσα μέτρα για δωρεάν παροχή πετρελαίου στα σχολεία.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ