Τετάρτη 9 Νοέμβρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Το Σύμπαν με τη «ματιά» της Ρωσικής Πρωτοπορίας

Το ΔΣ του Επιμελητηρίου Εικαστικών Τεχνών Ελλάδος, σε συνεργασία με το Κρατικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης και το Ιδρυμα Ευγενίδου, διοργανώνουν στην Αθήνα, στο χώρο του Ιδρύματος Ευγενίδου (Συγγρού 387, Π.Φάληρο), την πολύ σημαντική έκθεση «Το Σύμπαν της Ρώσικης Πρωτοπορίας, Τέχνη και εξερεύνηση του Διαστήματος, 1900-1930».

Στην έκθεση που θα διαρκέσει μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου φιλοξενούνται έργα από τη Συλλογή Κωστάκη, του Κρατικού Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης. Η πολύ ενδιαφέρουσα αυτή έκθεση φιλοξενεί και παρουσιάζει έργα που δημιουργήθηκαν μέσα στον ιστορικό χρόνο που γίνονταν πνευματικές, φιλοσοφικές και πολιτικοοικονομικές διεργασίες, μέσα στο περιβάλλον που δημιούργησε η βιομηχανική εποχή και μέσα στο κλίμα της επανάστασης του προλεταριάτου στη Ρωσία, την Μεγάλη Οχτωβριανή Σοσιαλιστική Επανάσταση που αυτές τις μέρες γιορτάζουμε τα 94 χρόνια της. Το κοινό της Αθήνας έχει τη δυνατότητα να έρθει σε επαφή με μια έκθεση - ντοκουμέντο μεγάλων Ρώσων εικαστικών που αγάπησαν το Σύμπαν, το φως και τα μυστικά του... Σε όλα τα έργα «κατοικεί» το Σύμπαν, αιχμαλωτίζοντας το διατυπωμένο πάθος κορυφαίων καλλιτεχνών γι' αυτό, αποτυπώνοντας συγχρόνως όλες τις τάσεις της Ρωσικής Πρωτοπορίας - μιας από τις πιο ενδιαφέρουσες περιόδους της παγκόσμιας Τέχνης - που άνθησε στις τρεις πρώτες δεκαετίες του 20ού αιώνα και συνέδεσε τον καλλιτέχνη, γενικά τον άνθρωπο με την κοινωνία και την έφοδο της ανθρωπότητας προς τα μπρος.

Στο πλαίσιο της έκθεσης το ΔΣ του ΕΕΤΕ διοργανώνει στο χώρο του Ιδρύματος Ευγενίδου θεωρητικό - επιστημονικό διήμερο για τη σχέση του Ανθρώπου με το Σύμπαν και την Τέχνη, το οποίο άρχισε χτες και συνεχίζεται σήμερα (4 μ.μ. - 9 μ.μ.) με εισηγήσεις σημαντικών εκπροσώπων της επιστήμης και της τέχνης. Η είσοδος στην έκθεση είναι δωρεάν για το κοινό. Ωρες λειτουργίας έκθεσης καθημερινά: 10:00-20:30 (εξαιρούνται οι επίσημες αργίες).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ