Τετάρτη 9 Νοέμβρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 29
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΕΥΡΩΜΠΑΣΚΕΤ
Αναστάτωση από δημοσίευμα για ντόπινγκ

Αναστάτωση στο χώρο του ευρωπαϊκού μπάσκετ προκάλεσε η χθεσινή είδηση που ανέφερε ότι δυο παίκτες που συμμετείχαν στο φετινό ευρωπαϊκό πρωτάθλημα που διεξήχθη στη Λιθουανία το Σεπτέμβρη βρέθηκαν θετικοί σε αντιντόπινγκ έλεγχο. Η είδηση που ήρθε από τη διοργανώτρια χώρα έκανε λόγο για δυο παίκτες, έναν Ισπανό και έναν από την ΠΓΔΜ και αποκαλύφθηκε από την Εύα Στανικουνιένε, διευθύντρια του Οργανισμού κατά της Φαρμακοδιέγερσης της Λιθουανίας.

Βεβαίως η κ. Στανικουνιένε, με δηλώσεις της στην εφημερίδα «Marca» διευκρινίζει ότι τα δείγματα αφορούν «αυξημένα επίπεδα τεστοστερόνης και όχι για κάποια απαγορευμένη ουσία. Αυτό είναι σημαντικό και έχει διαφορά. Πρέπει να καταστεί σαφές».

Πάντως, στην ερώτηση να πει τα ονόματα των αθλητών, απέφυγε να το κάνει: «Δεν μπορώ να σας πω ονόματα. Αυτό που μπορώ να πω, είναι ότι κατά τη διάρκεια του Ευρωμπάσκετ πραγματοποιήσαμε 76 ελέγχους συνολικά και δεν υπήρξε κανένα πρόβλημα με άλλα δείγματα».

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της ισπανικής ομοσπονδίας, Χοσέ Λουίς Σάεθ δηλώνει άγνοια για το θέμα λέγοντας: «Είμαστε ήσυχοι από τη στιγμή που στην FIBA Europe δεν γνωρίζουν για κάποιο θετικό δείγμα και δεν μας έχουν ενημερώσει σχετικά».

Λίγο μετά την αναστάτωση που δημιουργήθηκε η FIBA-Europe εξέδωσε ανακοίνωση μέσω της οποίας διαψεύδει ότι υπήρξαν αθλητές από το Ευρωμπάσκετ της Λιθουανίας που βρέθηκαν ντοπαρισμένοι.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ