Τετάρτη 9 Νοέμβρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 30
ΜΕΣΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ
Πρόστιμο και μεταβιβάσεις

Το ποσό των 30.000 ευρώ επέβαλε στη χτεσινή της συνεδρίαση η Ολομέλεια του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης στον τηλεοπτικό σταθμό «Space TV» του Νομού Εύβοιας. Το πρόστιμο επιβλήθηκε για υπέρβαση του διαφημιστικού χρόνου, συγκεκαλυμμένη διαφήμιση, μετάδοση ξενόγλωσσης εκπομπής χωρίς υποτιτλισμό, καθώς και για έλλειψη κατάλληλης σήμανσης.

Παράλληλα, χτες το ΕΣΡ απέρριψε τη μεταβίβαση μετοχών του ραδιοφωνικού σταθμού ΣΚΑΪ από τον Ιωάννη Αλαφούζο στον Γιώργο Κυριακίδη. Πρόκειται για τη μεταβίβαση του 10% του ραδιοσταθμού, έναντι 1 εκατομμυρίου ευρώ. Το ΕΣΡ έκρινε ότι δεν αποδεικνύεται από τα στοιχεία που κατατέθηκαν και συγκεκριμένα από το πόθεν έσχες ότι ο Γιώργος Κυριακίδης μπορεί να καλύψει όλο το ποσό του 1 εκατομμυρίου ευρώ. Ετσι, εντός τριών μηνών - μετά την απόφαση αυτή - ο ραδιοσταθμός υποχρεούται να μεταβιβάσει αλλού τις μετοχές. Να σημειωθεί ότι στην παραπάνω απόφαση μειοψήφησαν ο πρόεδρος του ΕΣΡ Ιωάννης Λασκαρίδης και το μέλος Γιώργος Στεφανάκης, οι οποίοι δέχτηκαν να μη λάβουν υπόψη το τεκμήριο διαβίωσης.

Εγκρίθηκε όμως η μεταβίβαση μετοχών του ραδιοφωνικού σταθμού «Novasport FM» του Νομού Αττικής. Πρόκειται για 2.900 μετοχές (ποσοστό 5%) από τον Ναούμη στον Θεμιστοκλή Αλαφούζο, έναντι 5.800 ευρώ.

«Λουκέτο» έβαλε, επίσης, το ΕΣΡ στο «Δραμινό Κανάλι» λόγω αδυναμίας χρηματοδότησής του.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ