Παρασκευή 11 Νοέμβρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΜΟΥΣΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ
Αγωνιστική απάντηση στην επιχείρηση τρομοκράτησης

Την επιχείρηση τρομοκράτησης των εργαζομένων της Φιλαρμονικής από τη Δημοτική Αρχή του Δήμου Αθηναίων, με στόχο να σταματήσουν τους αγώνες τους, καταγγέλλει ο Πανελλήνιος Μουσικός Σύλλογος. Οπως πληροφορούμαστε, χτες κάλεσαν για κατάθεση μέλη της Φιλαρμονικής για την κινητοποίηση της 28ης Οκτωβρίου. Ο ΠΜΣ τονίζει πως «η συγκεκριμένη διαδικασία αποτελεί καθαρή ανάμειξη στη συνδικαλιστική τακτική του Σωματείου των μουσικών της Φιλαρμονικής και απαιτούμε την άμεση διακοπή οποιασδήποτε έρευνας. Το Σωματείο και οι εργαζόμενοι δεν έχουν καμία υποχρέωση να λογοδοτούν στον εργοδότη τους για τις συνδικαλιστικές τους διεκδικήσεις και αγώνες, οι οποίες αποφασίζονται από τους εργαζόμενους και τα όργανά τους».

Ο Πανελλήνιος Μουσικός Σύλλογος υπογραμμίζει ότι «η κίνηση αυτή του Δημάρχου κ. Καμίνη και της Προέδρου του ΠΟΔΑ κας Φιλίνη θυμίζει άλλες εποχές. Οι ενέργειες αυτές της Δημοτικής Αρχής πηγαίνουν μαζί με την εφαρμογή της κυβερνητικής πολιτικής που στόχο έχει απολύσεις και μισθούς πείνας, ώστε να μην πτωχεύσει η πλουτοκρατία. Καμία αναμονή με τη νέα κυβέρνηση του "μαύρου μετώπου", οργανώνουμε χωρίς καθυστέρηση τον αγώνα μας. Εκφράζουμε τη συμπαράστασή μας στους εργαζόμενους της Φιλαρμονικής και τους καλούμε να μην τρομοκρατηθούν και να απαντήσουν αγωνιστικά».

Θυμίζουμε ότι οι μουσικοί της Φιλαρμονικής, μετά από έκτακτη γενική συνέλευση του σωματείου τους, πήραν την απόφαση και έβαλαν μαύρες κορδέλες στα μουσικά όργανα κατά τη διάρκεια της παρέλασης της 28ης Οκτωβρίου, εκφράζοντας με αυτό τον τρόπο την αντίθεσή τους στην κυβερνητική πολιτική. Ο δήμαρχος απείλησε τους μουσικούς ότι αν δεν αφαιρούσαν τις μαύρες κορδέλες θα τους περνούσε από Πειθαρχικό Συμβούλιο, με το ερώτημα της απόλυσης, απειλή που έπεσε στο κενό, καθώς οι μουσικοί πιο αποφασισμένοι εφάρμοσαν την ομόφωνη απόφαση της γενικής συνέλευσης. Μάλιστα, στις 31/10 πραγματοποίησαν παράσταση διαμαρτυρίας στο δήμαρχο Αθηναίων, καταδικάζοντας την εργοδοτική τρομοκρατία και επιβεβαιώνοντας πως θα συνεχίσουν να υπερασπίζονται τα δικαιώματά τους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ