Παρασκευή 11 Νοέμβρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΣΤΑΘΜΟΣ ΙΑΣΜΟΥ ΣΤΗΝ ΚΟΜΟΤΗΝΗ
Κινητοποίηση ενάντια στο χαράτσι των διοδίων

Αύριο Σάββατο στις 12 το μεσημέρι

Κινητοποίηση ενάντια στη λειτουργία των διοδίων προγραμματίζουν οι Γραμματείες Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης του ΠΑΜΕ, της ΠΑΣΕΒΕ, της ΠΑΣΥ, του ΜΑΣ και της ΟΓΕ, αύριο Σάββατο 12 Νοέμβρη στις 12 το μεσημέρι στα διόδια του Ιάσμου στην Κομοτηνή.

Η λειτουργία του σταθμού των διοδίων στον κόμβο της Εγνατίας Οδού στον Ιασμο Κομοτηνής, ξεκίνησε χθες. Το χαράτσι που πληρώνουν οι οδηγοί είναι: 2 ευρώ για τα ελαφρά οχήματα, 1,40 ευρώ για τα δίκυκλα και τρίκυκλα, 5,00 ευρώ για τα φορτηγά και άλλα οχήματα με 2 ή 3 άξονες και λεωφορεία, και 7,00 ευρώ για τα φορτηγά και άλλα οχήματα με 4 ή περισσότερους άξονες.

Οι Γραμματείας ΠΑΜΕ, ΠΑΣΕΒΕ, ΠΑΣΥ, ΜΑΣ και ΟΓΕ, στη διάρκεια της κινητοποίησης θα ανοίξουν τα διόδια του Ιάσμου. Με ανακοίνωσή τους καλούν το λαό να μην ανεχθεί τη ληστεία μέσω των διοδίων, να συμμετέχει μαζικά στην κινητοποίηση και να απαιτήσει κατάργηση όλων των διοδίων.

«Είναι δικαίωμά μας και υπάρχουν όλες οι δυνατότητες να έχουμε δημόσιες, σύγχρονες, φθηνές συγκοινωνίες και δωρεάν σύγχρονους και ασφαλείς αυτοκινητοδρόμους.

Τα διόδια και οι διαρκείς αυξήσεις δεν έγιναν για καλύτερους δρόμους, αλλά για να ωφεληθούν οι μεγαλοεργολάβοι. Εχουν τεράστιες ευθύνες το ΠΑΣΟΚ, η ΝΔ και τα άλλα κόμματα του συστήματος, γιατί μαζί ψήφισαν την παράδοση των οδικών αξόνων στους μεγαλοεργολάβους.

Τα διόδια είναι μέρος του πολέμου που έχουν εξαπολύσει κατά του λαού (ΠΑΣΟΚ - ΝΔ - ΕΕ) για να προστατέψουν τα τεράστια κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων.

Για να εμποδίσουμε τα άγρια μέτρα που συνεχώς κλιμακώνονται. Για να ανατρέψουμε την αντιλαϊκή πολιτική χρειάζεται οργανωμένος εργατικός, λαϊκός αγώνας και συμμαχία εργατών, αυτοαπασχολούμενων της πόλης και του χωριού, κατά των κομμάτων και της εξουσίας των μεγαλοβιομηχάνων, τραπεζιτών, εφοπλιστών, μεγαλέμπορων. Για ριζικές αλλαγές στην οικονομία και την εξουσία, για αποδέσμευση από την ΕΕ».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ