Σάββατο 12 Νοέμβρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΝΕΟΛΑΙΑ
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Για την εισαγγελική παρέμβαση στο Τμήμα Χημείας

Ψήφισμα της Γραμματείας Θεσσαλονίκης του Μετώπου Αγώνα Σπουδαστών

Μετά από κινητοποίηση, που έγινε τις προηγούμενες μέρες, στο τμήμα Χημείας του ΑΠΘ, ακολούθησε παρέμβαση εισαγγελέα(!) και ανακριτική διαδικασία στην οποία καλούνται και φοιτητές. Το παραπάνω το καταγγέλλει η Γραμματεία Θεσσαλονίκης του Μετώπου Αγώνα Σπουδαστών, που σε ψήφισμά της καταδικάζει την «παρέμβαση του εισαγγελέα και τις μηνύσεις σε φοιτητές του τμήματος Χημείας του ΑΠΘ», σημειώνοντας πως «το γεγονός αυτό εντάσσεται στην προσπάθεια κατάργησης του ασύλου, στην προσπάθεια ποινικοποίησης των αγώνων».

Οπως αναφέρει, «αξιοποιούν τυχοδιωκτικές ενέργειες από μικρές ομάδες που δεν εκφράζουν το φοιτητικό κίνημα και αποτελούν βούτυρο στο ψωμί για την ταύτιση του αγώνα με την καφρίλα, για τη συκοφάντηση του φοιτητικού κινήματος, για την κατάργηση του ασύλου.

Το επόμενο διάστημα με την κυβέρνηση του μαύρου μετώπου που συγκροτούν ΠΑΣΟΚ, ΝΔ, καρατζαφερομπακογιάννηδες η επίθεση στο λαό θα ενταθεί. Η αστική τάξη και η κυβέρνηση, προκειμένου να ανακόψει την άνοδο των λαϊκών κινητοποιήσεων, θα αξιοποιήσει μια σειρά μηχανισμούς. Από την ιδεολογική τρομοκρατία μέχρι το παρακράτος και την καταστολή. Το λαϊκό κίνημα οφείλει να περιφρουρήσει τους αγώνες του. Οφείλει να απομονώσει τέτοιου είδους τυχοδιωκτικές ενέργειες που πηγάζουν από τη λογική ότι με ένα "ντου" θα αλλάξει η κοινωνία.

Το Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών καλεί τους φοιτητές και σπουδαστές σε ξεσηκωμό. Τώρα χρειάζεται κλιμάκωση του αγώνα και αξιοποίηση οξυμένων μορφών πάλης. Μορφές πάλης, όμως, που να συμβάλουν στην ανάταση του κινήματος, που θα δημιουργούν τις προυποθέσεις για την αντεπίθεση και αυτές καμία σχέση δεν έχουν με τον τυχοδιωκτισμό των ομάδων αυτών».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ