Τρίτη 15 Νοέμβρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 28
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Ενσταση των συνηγόρων υπεράσπισης για βασικό μάρτυρα

Ενσταση για την εξέταση του βασικού μάρτυρα κατηγορίας, του αξιωματικού της «αντιτρομοκρατικής» Κ. Παπαθανασάκη, τέθηκε χτες από τους συνήγορους υπεράσπισης, στη δίκη της αυτοαποκαλούμενης οργάνωσης «Επαναστατικός Αγώνας». Σύμφωνα με το νομικό πλαίσιο στο οποίο εδράζεται η ένσταση, απαγορεύεται να καταθέτουν ως μάρτυρες όσοι έχουν ασκήσει ανακριτικά καθήκοντα, επειδή εγείρονται υπόνοιες προκατάληψης ή και υπεράσπισης υπηρεσιακών συμφερόντων, επίσης όπως ορίζεται ανακριτική πράξη είναι και κάθε ενέργεια που έγινε στα πλαίσια της προανάκρισης.

Μάλιστα, στην κατάθεση του αξιωματικού της «αντιτρομοκρατικής», όπως σημείωσαν οι συνήγοροι, περιλαμβάνεται ένας τεράστιος κατάλογος προανακριτικών πράξεων που πήρε μέρος. Πιο συγκεκριμένα, όπως είπαν: «Ζήτησε άρση απορρήτου τηλεφωνικών συνδέσεων, έφτιαξε πίνακα των στοιχείων και εγγράφων της δικογραφίας, τον πίνακα των πειστηρίων, το έγγραφο της ΔΑΕΕΒ προς τον ειδικό εφέτη ανακριτή κ.ά. Ολη σχεδόν η δικογραφία έχει γίνει απ' αυτόν. Ασκησε προανακριτικά και ανακριτικά καθήκοντα. Παρέθεσε διάφορα περιστατικά, όχι από δική του άμεση γνώση, ερμηνεύοντάς τα. Είναι αυτός που νοηματοδοτεί εξ ολοκλήρου αυτή την υπόθεση».

Επίσης, όπως ειπώθηκε από τους συνηγόρους, ο K. Παπαθανασάκης πρωταγωνίστησε ως ανακριτικό όργανο στις ανακριτικές διαδικασίες με πολιτικό περιεχόμενο. Είχε διευθυντικό έργο, ήταν ο διευθυντής της ορχήστρας». Τέλος, οι συνήγοροι αναρωτήθηκαν: «Γιατί δεν έφεραν ως μάρτυρες 4-5 αστυνομικούς - αν υπήρξαν - που να έχουν να καταθέσουν ό,τι διαπίστωσαν από πρώτο χέρι; Γιατί φέρνουν το δεύτερο χέρι και όχι αυτούς που υποτίθεται ότι τα ανέφεραν στον Κ. Παπαθανασάκη;».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ