Τρίτη 15 Νοέμβρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΨΗΦΙΣΜΑ ΤΗΣ ΕΛΜΕ ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ
«Κανείς μόνος του στην κρίση»

Πρωτοβουλίες ανάπτυξης τόσο των αγώνων όσο και της ταξικής αλληλεγγύης για την αντιμετώπιση των συνεπειών της κρίσης στις εργατικές λαϊκές οικογένειες, αναπτύσσονται στους χώρους της εκπαίδευσης.

Η Γενική Συνέλευση της ΕΛΜΕ Φθιώτιδας, υιοθέτησε σχετικό ψήφισμα που αναφέρει:

«Σήμερα που οι συνέπειες της κρίσης εκφράζονται σε κάθε σπίτι, στο σχολείο, στη ζωή μας γενικότερα, η Γενική Συνέλευση αποφασίζει: "Κανείς μόνος του στην κρίση".

Η κατάσταση στα σχολεία είναι εκρηκτική. Λείπουν βιβλία, εκπαιδευτικοί, οι σχολικές επιτροπές μένουν χωρίς χρήματα, μπροστά στο χειμώνα που έρχεται το ζήτημα της θέρμανσης πρέπει άμεσα να λυθεί. Παιδιά, μαθητές μας υποσιτίζονται!

Απαιτούμε:

Δωρεάν πετρέλαιο, ρεύμα, νερό, τηλέφωνο σε όλα τα σχολεία.

Διαγραφή χρέους των σχολείων - αφορολόγητο πετρέλαιο - απαλλαγή από ΦΠΑ.

Εκτακτο κονδύλιο προς τους Δήμους για παροχή ενός γεύματος στους μαθητές (σάντουιτς, γάλα, χυμός).

Αμεση καταβολή των δεδουλευμένων στους εκπαιδευτικούς (οδοιπορικά, εξετάσεις, κτλ).

Να αποσυρθεί άμεσα η εγκύκλιος που τοποθετεί όλους τους αναπληρωτές στο ΜΚ 18.

Καμιά απόλυση - καμιά εφεδρεία. Αμεσο κλείσιμο - κατάληψη δημοσίων υπηρεσιών μόλις ανακοινωθούν.

Καλούμε σε: Συλλογική οργανωμένη άρνηση πληρωμής των χαρατσιών της ΔΕΗ. Μπαίνουμε φραγμός στη διακοπή της ΔΕΗ, καλούμε τους εργαζόμενους να μην προχωρήσουν σε καμιά επιχείρηση διακοπής».

Σύσκεψη στην Κεφαλονιά

«Κόβουν τις μεταφορές των μαθητών, τσεκουρώνουν τις λειτουργικές δαπάνες των σχολείων, οξύνουν όλα τα προβλήματα. Εδώ και τώρα αγωνιστική απάντηση», λέει το ΔΣ της ΕΛΜΕ Κεφαλονιάς - Ιθάκης, που προσκαλεί τους Συλλόγους Γονέων και Κηδεμόνων, τα Μαθητικά Συμβούλια και τα Συνδικάτα των Εργαζομένων στο νομό σε σύσκεψη το Σάββατο 19 Νοέμβρη, στις 7.30 μ.μ., στο αμφιθέατρο του 2ου - 3ου Γυμνασίου στην Κεφαλονιά, με πρόταση για άμεση κινητοποίηση και κορύφωση με συλλαλητήριο το τέλος Νοέμβρη - αρχές Δεκέμβρη.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ