Τετάρτη 16 Νοέμβρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Ζωγραφική, χαρακτική, σχέδιο

Εργο της Μιμής Πετροπούλου - Δημητράκη
Εργο της Μιμής Πετροπούλου - Δημητράκη
«Γυναίκες» τιτλοφορείται η σειρά των όμορφων μαυρόασπρων σχεδίων και χαρακτικών έργων της Μιμής Πετροπούλου - Δημητράκη, που παρουσιάζει (16/11- 6/12) η γκαλερί «Ανεμος» (Αγ. Τρύφωνος 12, Κηφισιά). «Με ένα λιτό μέσο, όπως είναι το μολύβι, με εμμονή αλλά κυρίως με αγάπη, σχεδίασα γυναίκες καθημερινές, ώριμες, νέες, γυναίκες που κουβαλούν μέσα τους το βάρος της ζωής, της οικογένειας, αλλά και την αναμονή της χαράς. Γυναίκες που, με τη γλώσσα του σώματος, λένε όσα νιώθουν σαν μάνες, νοικοκυρές, μετανάστριες, σαν ερωτικά πλάσματα, σαν παιδιά. Αποπνέουν την ποίηση που είναι κρυμμένη μέσα στην καθημερινότητά τους», επισημαίνει η δημιουργός.

Στην γκαλερί Ζουμπουλάκη (πλατεία Κολωνακίου 20) εκτίθενται πίνακες της Ιωάννας Ράλλη, με τίτλο «Νεκρή φύση». Διάρκεια έκθεσης μέχρι τις 3/12.

«Εύμορφος άνθρωπος (Σεχδιάζοντας περίκλειστα την ανθρώπινη μορφή)» τιτλοφορείται η ομαδική έκθεση ζωγραφικής, στην αίθουσα «Τεχνοχώρος» (Λεμπέση 4 και Μακρυγιάννη, στάση μετρό «Ακρόπολη»). Συμμετέχουν οι: Νικόλας Αντωνίου, Δήμος Κηπουρός, Γιώργος Κορμπάκης. Διάρκεια έκθεσης έως 3/12.

Η γκαλερί «Χρυσόθεμις» (25ης Μαρτίου 20, Χαλάνδρι) εκθέτει (έως 3/12) ζωγραφική του Γιάννη Κυριακίδη.

Στην «Αργώ» (Νεοφύτου Δούκα 5, Κολωνάκι) από 22/11 έως 10/12 θα παρουσιαστεί η 18η ατομική έκθεση ζωγραφικής του Κώστα Ράμμου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ