Πέμπτη 17 Νοέμβρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
«Οχι» στη «συγχώνευση» του πολιτισμού

Την αντίθεσή του στις συγχωνεύσεις υπηρεσιών και τις εργασιακές «εφεδρείες» στο δημόσιο τομέα, φυσικά και στο υπουργείο Πολιτισμού - Τουρισμού, εκφράζει ο Σύλλογος Ελλήνων Αρχαιολόγων (ΣΕΑ).

Ο ΣΕΑ σημειώνει, μεταξύ άλλων, ότι «με βάση την απόφαση της έκτακτης Γενικής Συνέλευσής του, αντιτίθεται στο σχέδιο συγχωνεύσεων που θα οδηγήσει στη συρρίκνωση της Αρχαιολογικής Υπηρεσίας. Η εφεδρεία, οι απολύσεις και η συρρίκνωση της Αρχαιολογικής Υπηρεσίας δε θα φέρει κανένα ουσιαστικό "δημοσιονομικό" αποτέλεσμα, ενώ αντίθετα θα επεκτείνει την ασυδοσία μικρών και μεγάλων συμφερόντων έναντι της συνταγματικά κατοχυρωμένης προστασίας των μνημείων. Οι εφορείες Αρχαιοτήτων και τα μουσεία δεν αποτελούν μονάδες με περιορισμένο αντικείμενο, ούτε μπορούν να έχουν την ίδια τύχη με τα "Τμήματα Δακτυλογράφησης" των υπουργείων (...) Η πολιτική ηγεσία οφείλει να διαφυλάξει τη λειτουργία τους και όλες τις θέσεις εργασίας!»

Σήμερα το πρωί, ο ΣΕΑ προχωρά σε παράσταση στο ΥΠΠΟΤ, ενώ καλεί τα μέλη του σε ανοιχτή σύσκεψη - συνέλευση στα γραφεία του στις 23/11, 5 μ.μ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ