Σάββατο 19 Νοέμβρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 29
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ SUPER LEAGUE
Το απόλυτο ντέρμπι...

Η κόντρα Ολυμπιακού - Παναθηναϊκού μονοπωλεί το ενδιαφέρον στη σημερινή αγωνιστική κίνηση

Icon

Η κόντρα Ολυμπιακού - Παναθηναϊκού μονοπωλεί το ενδιαφέρον στη σημερινή αγωνιστική κίνηση
Το απόλυτο ντέρμπι του ελληνικού ποδοσφαίρου, μεταξύ Ολυμπιακού και Παναθηναϊκού, που θα διεξαχθεί σήμερα στο στάδιο «Γ. Καραϊσκάκης» (19.30, ΝΟVA) στα πλαίσια της 10ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος Super Leauge, μονοπωλεί το ενδιαφέρον. Μάλιστα, το γεγονός ότι αυτήν τη στιγμή οι δυο αντίπαλοι δείχνουν να είναι στο ίδιο επίπεδο αγωνιστικής κατάστασης, κάνει τη σημερινή κόντρα - αρχικά τουλάχιστον - να θεωρείται από τις πιο ενδιαφέρουσες των δυο αντιπάλων τα τελευταία χρόνια. Αλλωστε, εκτός από τα θέματα που αφορούν το γοήτρο στις κόντρες των αντιπάλων, το σημερινό παιχνίδι έχει και ιδιαίτερο βαθμολογικό ενδιαφέρον, αφού είναι ακόμα νωρίς και οι ισορροπίες στην κορυφή ρευστές. Οι φιλοξενούμενοι μετά το αγωνιστικό τους ανέβασμα τις τελευταίες αγωνιστικές, όπου ξεπέρασαν με τον καλύτερο τρόπο γι' αυτούς δύσκολα εμπόδια όπως ο ΠΑΟΚ, η ΑΕΚ και ο Αρης, δηλώνουν έτοιμοι ψυχολογικά και αγωνιστικά να ξεπεράσουν άλλο ένα. Αυτήν τη στιγμή προηγούνται στη βαθμολογία με δυο βαθμούς διαφορά από τους Πειραιώτες (19 έναντι 17) - έστω και εαν υπολοίπονται τα παιχνίδια που δεν έγιναν - και στόχος είναι να περάσουν αλώβητοι από το Φάληρο προκειμένου να διατηρήσουν ή να αυξήσουν το προβάδισμα (σε περίπτωση νίκης). Στην αντίπερα όχθη οι γηπεδούχοι αγωνιζόμενοι στην έδρα τους η νίκη αποτελεί μονόδρομο για αυτούς όχι μόνο για το γόητρο και την ψυχολογία, αλλά και για πρακτικούς λόγους, αφού θέλουν να ξαναβρεθούν στην κορυφή. Στα αγωνιστικά ζητήματα, όπως δείχνουν τα πράγματα, ο προπονητής του Ολυμπιακού Ερνέστο Βαλβέρδε θα στερηθεί τελικά των υπηρεσιών του Αριέλ Ιμπαγάσα, αφού θεωρείται απίθανο χωρίς μια προπόνηση στο ενεργητικό του ο Βάσκος τεχνικός να τον χρησιμοποιήσει ακόμα και ως αλλαγή. Μακούν και Μοντέστο διεκδικούν τη θέση του. Στον Παναθηναϊκό ο Ζεσουάλδο Φερέιρα δεν αντιμετωπίζει κάποιο έκτακτο αγωνιστικό πρόβλημα και απ' ό,τι φαίνεται το μόνο ερωτηματικό είναι η θέση του δεξιού μπακ, με Μαρίνο και Βύντρα να «παίζουν» τη θέση.

Στα υπόλοιπα παιχνίδια το πιο αξιοσημείωτο γεγονός (μετά το ντέρμπι) είναι ότι για πρώτη φορά φέτος θα υπάρχει ολοκληρωμένη αγωνιστική, αφού από αυτή θα μπουν στη δράση και οι Λεβαδειακός και Δόξα Δράμας, που πήραν τη θέση των Βόλου - Καβάλα, που υποβιβάστηκαν.

Αναλυτικά το πρόγραμμα, ΣΗΜΕΡΑ: ΑΕΚ - Αστέρας Τρίπολης (17.15, ΝOVA2), Κέρκυρα - Εργοτέλης (17.15, ΝOVA3), Oλυμπιακός - Παναθηναϊκός (19.30, ΝOVA1). ΚΥΡΙΑΚΗ: Ατρόμητος - Λεβαδειακός (15.00, ΝOVA2), Δόξα Δράμας - Πανιώνιος (15.00, ΝOVA2), OΦΗ - Αρης (17.15 ΝOVA2), ΠΑΣ Γιάννινα - Ξάνθη (17.15, ΝOVA3), ΠΑΟΚ - Παναιτωλικός (19.30, ΝOVA1).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ