Τρίτη 22 Νοέμβρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 30
ΜΕΣΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ
Προγράμματα της ΕΡΤ για ΑμΕΑ

Στην ψηφιακή αρχειοθέτηση και ανάδειξη προγραμμάτων από το Αρχείο της ΕΡΤ για άτομα με Ειδικές Ανάγκες προχώρησε η ΕΡΤ, μέσα από το διαδικτυακό τόπο www.ert-archives.gr. Την παρουσίαση αυτού του προγράμματος έκανε χτες σε συνέντευξη Τύπου ο διευθύνων σύμβουλος της ΕΡΤ Λ. Ταγματάρχης.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει ιστοσελίδες σχεδιασμένες για άτομα με αναπηρία, με λογισμικό που συνθέτει τα αρχεία πολυμέσων για το διαδίκτυο, ενώ διαθέτει λογισμικό αναπαραγωγής των πολυμέσων (media player) με δυνατότητες υποβοήθησης των ΑμEΑ, όπως μεγάλα και διακριτά πλήκτρα ελέγχου, έλεγχο από το πληκτρολόγιο για τις βασικές λειτουργίες του κ.ά.

Σε πιλοτικό στάδιο, θα παρουσιαστούν προγράμματα του ψηφιακού καναλιού πρίσμα+ για άτομα με αναπηρία. Τα προγράμματα αυτά παρήχθησαν με επιπρόσθετες υπηρεσίες για ΑμEΑ - όπως νοηματική γλώσσα και ακουστική περιγραφή (για άτομα με προβλήματα όρασης), καθώς και υπότιτλους με χρωματισμό (για άτομα με προβλήματα ακοής) - ενώ δημιουργήθηκε υποδομή για ψηφιακή εκπομπή ανάλογου περιεχομένου από το ψηφιακό κανάλι πρίσμα+.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ