Τρίτη 22 Νοέμβρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 30
ΜΕΣΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ
«ΟΧΙ» των εργαζομένων στο «Κέρδος» στις ατομικές συμβάσεις

Κινητοποιήσεις σε ΕΡΤ, «Ελευθεροτυπία» και «ΠΗΓΑΣΟΣ»

Την απόφασή τους να μη δεχτούν να υπογράψουν ατομικές συμβάσεις εργασίας επαναβεβαίωσαν οι εργαζόμενοι στην οικονομική εφημερίδα «Κέρδος», οι οποίοι, χτες, στο πλαίσιο δίωρης στάσης εργασίας (16.00 - 18.00), που κήρυξε το ΔΣ της ΕΣΗΕΑ, πραγματοποίησαν εκ νέου συνέλευση.

Από την περασμένη Δευτέρα, η εργοδοσία της εφημερίδας καλεί εργαζόμενους ζητώντας να υπογράψουν ατομικές συμβάσεις εργασίας με μειώσεις στους μισθούς κατά 20% και ισχύ για τρία χρόνια. Οσοι εργαζόμενοι έχουν κληθεί από την εργοδοσία έχουν αρνηθεί να υπογράψουν.

Χτες, κατά τη διάρκεια της συνέλευσης, στην οποία συμμετείχαν οι δημοσιογράφοι, διοικητικοί υπάλληλοι και τεχνικοί της εφημερίδας, οι εργαζόμενοι ζήτησαν από την εργοδοσία να σταματήσει κάθε ενέργεια κατάργησης των ΣΣΕ, ενώ δήλωσαν την πρόθεσή τους να μην προχωρήσουν στην υπογραφή των ατομικών συμβάσεων εργασίας. Συγχρόνως, εξουσιοδότησαν τις Ενώσεις να προχωρήσουν άμεσα σε κινητοποιήσεις σε περίπτωση που η εργοδοσία προβεί σε απολύσεις.

Να σημειωθεί ότι οι εργαζόμενοι εξέφρασαν και τη συμπαράστασή τους στους απεργούς της «Ελληνικής Χαλυβουργίας».

Παράλληλα, χτες, από τις 12 το μεσημέρι έως τις 4 μ.μ. οι δημοσιογράφοι στην ΕΡΤ προχώρησαν σε στάση εργασίας και συνέλευση, με απόφαση του ΔΣ της ΕΣΗΕΑ. Οι δημοσιογράφοι στην ΕΡΤ αντιδρούν στο καθεστώς της εφεδρείας και στο ενιαίο μισθολόγιο. Στη συνέλευση, μετά από παρέμβαση του ΠΑΜΕ Τύπου και ΜΜΕ, οι δημοσιογράφοι αποφάσισαν να μαζέψουν χρήματα σε ένδειξη συμπαράστασης στους απεργούς εργαζόμενους της «Ελληνικής Χαλυβουργίας».

Στο μεταξύ, η ΠΟΕΣΥ με ανακοίνωσή της καλεί τους εργαζόμενους σε ΕΡΤ, ΑΠΕ - ΜΠΕ και Γενική Γραμματεία Τύπου να μην υπογράψουν την υπεύθυνη δήλωση για τον ασφαλισμένο χρόνο προϋπηρεσίας που διαθέτουν προκειμένου να τεθούν σε εργασιακή εφεδρεία.

Σε 48ωρη απεργία προχώρησαν από χτες οι δημοσιογράφοι, διοικητικοί υπάλληλοι και τεχνικοί που εργάζονται για την έκδοση και τη διανομή της εφημερίδας «Ελευθεροτυπία», με αποφάσεις των Διοικητικών Συμβουλίων της ΕΣΗΕΑ, της ΕΠΗΕΑ, της ΕΤΗΠΤΑ, της Πανελλαδικής Ενωσης Λιθογράφων, της ΕΣΠΗΤ, της Ενωσης Φωτορεπόρτερ Ελλάδας και της Ενωσης Προσωπικού Πρακτορείων Εφημερίδων Αθηνών. Οι εργαζόμενοι στην εφημερίδα παραμένουν απλήρωτοι για τους μήνες Αύγουστο, Σεπτέμβρη και Οκτώβρη.

Σήμερα, από τις 14.00 ως τις 16.00, δίωρη στάση εργασίας και συνέλευση θα πραγματοποιήσουν οι δημοσιογράφοι, διοικητικοί υπάλληλοι και τεχνικοί στις εφημερίδες «Εθνος», «Ημερησία» και «Goal News» καθώς και στο ραδιοφωνικό σταθμό «Sentra FM», στα περιοδικά έντυπα (Car & Driver, Elle, Astra & Orama, Harmonia, Chronos oro, Sporty, W, Ιδανικό Σπίτι κ.λπ.) και στις ιστοσελίδες του ομίλου «ΠΗΓΑΣΟΣ», με απόφαση των ΔΣ των ΕΣΗΕΑ, ΕΠΗΕΑ, ΕΤΕΡ, ΕΤΗΠΤΑ, Πανελλαδικής Ενωσης Λιθογράφων, ΕΣΠΗΤ και ΕΦΕ. Τα ΔΣ των Ενώσεων ζητούν την επαναπρόσληψη των απολυθέντων συναδέλφων, την άμεση και πλήρη εφαρμογή των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας. Να σημειωθεί ότι στον όμιλο «ΠΗΓΑΣΟΣ», η εργοδοσία τους τελευταίους μήνες έχει προχωρήσει σε μαζικές απολύσεις καθώς επίσης και σε μειώσεις μισθών με την προώθηση ατομικών συμβάσεων εργασίας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ