Τρίτη 22 Νοέμβρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΤΟ ΠΑΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑΚΗ ΕΦΕΔΡΕΙΑ
Συλλαλητήριο την Τρίτη 29 Νοέμβρη

Με πρωτοβουλία της Γραμματείας Αττικής του ΠΑΜΕ, στις 4 μ.μ., στην Ομόνοια. Οι ταξικές δυνάμεις καλούν «κανείς εργαζόμενος να μην κάνει δήλωση προϋπηρεσίας»

Σε συλλαλητήριο καλεί η Γραμματεία Αττικής του ΠΑΜΕ, τους εργαζόμενους στο Δημόσιο, στους ΟΤΑ, στις πρώην ΔΕΚΟ, στον Ευρύτερο Δημόσιο Τομέα, την ερχόμενη Τρίτη 29 Νοέμβρη, στις 4 το απόγευμα, στην Ομόνοια, τονίζοντας: «Κανείς εργαζόμενος να μην κάνει δήλωση προϋπηρεσίας! Κανένας εργαζόμενος στην εφεδρεία. Δεν υποκύπτουμε σε εκβιασμούς και απειλές. Μπορούμε να τους εμποδίσουμε». Να σημειωθεί πως οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ στο Δημόσιο έχουν απευθύνει μαζικό κάλεσμα στους εργαζόμενους να μην κάνει κανείς δήλωση προϋπηρεσίας, όπως απαιτεί η κυβέρνηση, για να βγουν και οι εργαζόμενοι ιδιωτικού δικαίου στην εφεδρεία.

Η Γραμματεία Αττικής του ΠΑΜΕ, ανάμεσα στα άλλα, επισημαίνει: «Καταγγέλλουμε την πολιτική της κυβέρνησης και καλούμε τους εργαζόμενους να μην κάνουν καμία δήλωση για προϋπηρεσία που θα αξιοποιηθεί για να βγουν στην εφεδρεία. Καλούμε όλους τους συναδέλφους να πρωτοστατήσουν για μαζικές γενικές συνελεύσεις και να οργανώσουν την αντίδρασή τους απέναντι στην εφεδρεία και τις απολύσεις. Να ακυρωθεί στην πράξη κάθε προσπάθεια της λυκοσυμμαχίας κυβέρνησης, Ευρωπαϊκής Ενωσης και κεφαλαίου για κατάργηση του δικαιώματος όλων μας στη σταθερή και μόνιμη δουλειά με πλήρη δικαιώματα».

Στο μεταξύ, το Σωματείο Εργαζομένων Νοσοκομείου «Ευαγγελισμός» καλεί σε συσπείρωση στο Σωματείο και τονίζει: «Το πογκρόμ της εφεδρείας - απολύσεων δε θα περάσει!». Για το λόγο αυτό αύριο, Τετάρτη 23 Νοέμβρη, καλεί τους εργαζόμενους σε μαζική συμμετοχή στη Γενική Συνέλευση του σωματείου, στις 8.30 π.μ. και την Παρασκευή 25 Νοέμβρη, στις 8.30 π.μ. σε συγκέντρωση στα ΤΕΠ για να μπλοκάρουν τις λίστες της εφεδρείας.

Σε κινητοποίηση και οι εργαζόμενοι στα ΜΜΜ

Σε 24ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες προσανατολίζονται τα Σωματεία στις Αστικές Συγκοινωνίες (λεωφορεία, τρόλεϊ, μετρό, ηλεκτρικός, τραμ), αρχής γενομένης μεθαύριο Πέμπτη και μέχρι το τέλος της επόμενης βδομάδας. Επίσης, σήμερα, μετρό, ηλεκτρικός, τραμ προχωρούν σε στάση εργασίας από τις 12 το μεσημέρι έως τις 4 μ.μ.

Η κατεύθυνση για 24ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες έχει ήδη συμφωνηθεί σε κοινή σύσκεψη των Σωματείων που πραγματοποιήθηκε χθες. Ωστόσο η απόφαση θα ληφθεί από τα Διοικητικά Συμβούλια των Σωματείων που αναμένεται να συνεδριάσουν σήμερα.

Αιτία των κινητοποιήσεων αποτελούν η εργασιακή εφεδρεία, το νέο μισθολόγιο, η συρρίκνωση του συγκοινωνιακού έργου. Η διαδικασία της εφαρμογής αυτών των μέτρων έχει ήδη ξεκινήσει και το επόμενο διάστημα αναμένονται οι πρώτες οδυνηρές επιπτώσεις.

Είναι μέτρα που οδηγούν σε απολύσεις και μειώσεις προσωπικού, σε εντατικοποίηση της εργασίας και κατακόρυφη μείωση των μισθών. Απειλούν την ασφάλεια της μεταφοράς των επιβατών, η οποία είναι άμεσα συνδεδεμένη με την ύπαρξη του προσωπικού που θέλουν να διώξουν. Την ίδια στιγμή, μειώνουν το συγκοινωνιακό έργο μέσα από τις συγχωνεύσεις ή καταργήσεις δρομολογίων, με αποτέλεσμα ο εργαζόμενος - επιβάτης να είναι αναγκασμένος να σπαταλά πολύ χρόνο περιμένοντας το μεταφορικό μέσο που θα τον πάει στη δουλειά ή θα τον γυρίσει στο σπίτι του. Μειώνεται ακόμα περισσότερο ο έτσι κι αλλιώς εξαιρετικά συμπιεσμένος ελεύθερος χρόνος του. Και βέβαια δεν πρέπει να ξεχνάμε τις τεράστιες αυξήσεις που ήδη έχουν γίνει στις τιμές των εισιτηρίων, αφού, για παράδειγμα, ένας επιβάτης του ηλεκτρικού θέλει σχεδόν τρία ευρώ τη μέρα για να πάει και να έρθει στην Αθήνα.

Ολα αυτά είναι ενταγμένα στη στρατηγική επιλογή των κυβερνήσεων του κεφαλαίου και της σημερινής μαύρης συγκυβέρνησης για ιδιωτικοποίηση και απελευθέρωση των συγκοινωνιών και των μεταφορών.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ