Τετάρτη 23 Νοέμβρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 30
ΜΕΣΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΤΥΠΟΥ ΚΑΙ ΜΜΕ ΤΟΥ ΠΑΜΕ
Κάλεσμα σε συγκέντρωση στο Βόλο

Κάλεσμα στους εργαζόμενους δημοσιογράφους, διοικητικούς υπαλλήλους και τεχνικούς του Βόλου να συμμετάσχουν μαζικά στη συγκέντρωση αλληλεγγύης για τους εννιά απολυμένους της εφημερίδας «Θεσσαλία», που θα πραγματοποιηθεί σήμερα στις 11 το πρωί έξω από τις εγκαταστάσεις της εφημερίδας, απευθύνει η Επιτροπή Αγώνα Τύπου και ΜΜΕ του ΠΑΜΕ. Παράλληλα, καλούν την Ενωση Συντακτών Θεσσαλίας - Στερεάς Ελλάδας να κηρύξει 3ωρη στάση εργασίας για τη διευκόλυνση των εργαζομένων να πάρουν μέρος στη συγκέντρωση, καθώς και στην παράσταση διαμαρτυρίας που θα ακολουθήσει, αλλά και στην τριμερή συνάντηση στην Επιθεώρηση Εργασίας Μαγνησίας.

Η Επιτροπή Αγώνα Τύπου και ΜΜΕ του ΠΑΜΕ καταγγέλλει επίσης την απόλυση του δημοσιογράφου και συνδικαλιστή, επικεφαλής της «Ενωτικής Κίνησης Δημοσιογράφων» Θανάση Βογιατζή από τις «Θεσσαλικές Εκδόσεις ΑΕ», όπως και άλλων οκτώ εργαζομένων στο Πρακτορείο διανομής Τύπου του ίδιου εργοδότη. «Η απόλυση του δημοσιογράφου είναι ξεκάθαρα συνδικαλιστική δίωξη. Ετσι μεταφράζεται η δικαιολογία της εργοδοσίας, ότι "υπάρχει αδυναμία συνεργασίας", ενώ η αλήθεια είναι η άρνηση του συγκεκριμένου συνδικαλιστή να ακολουθήσει την απαίτηση για μείωση αποδοχών κατά 20%», επισημαίνει.

Σημειώνει δε, ότι αυτές οι εννιά απολύσεις από τις «Θεσσαλικές Εκδόσεις», δεν είναι κεραυνός εν αιθρία, αλλά εδώ και καιρό έχει καταγγείλει δεκάδες άλλες και έχει προειδοποιήσει ότι η κατάσταση θα συνεχιστεί, θα οξυνθεί. «Οσο η καπιταλιστική κρίση συνεχίζεται, η καταστροφή παραγωγικών δυνάμεων, κυρίως της ανθρώπινης εργασίας και κυρίως με τη μορφή της απόλυσης θα κλιμακώνεται. Αλλά και με άλλες μορφές, όπως δουλειά εκ περιτροπής, μείωση μισθών, μαύρη εργασία, ατομικές συμβάσεις, καθυστερήσεις πληρωμών, που χαμηλώνουν το εργατικό κόστος και ήδη δοκιμάζονται και στο χώρο του Τύπου», υπογραμμίζει.

«Η εργοδοσία βρίσκει και τα κάνει. Οσο έχει δίπλα της ξεπουλημένες συνδικαλιστικές ηγεσίες που δε θέλουν και δεν μπορούν να ορθώσουν ανάστημα γιατί είναι ταγμένες σε αυτό το δρόμο ανάπτυξης, ότι δε γίνεται διαφορετικά, με άλλη παραγωγή και εξασφαλισμένα τα εργατικά δικαιώματα. Οσο συμφωνούν με την αντίληψη ότι θα υπάρχουν και οι παράπλευρες απώλειες μερικών απολύσεων, αλλά το κύριο είναι να βγαίνουν κέρδη και να πολλαπλασιάζονται πάση θυσία. Οσο οι εργαζόμενοι δέχονται οι ίδιοι να εκχωρούν τα δικαιώματά τους, τόσο ο οδοστρωτήρας θα προχωρά και θα ισοπεδώνει κι άλλους.

Η εργοδοσία, οι κυβερνήσεις που της λύνουν τα χέρια νομοθετικά, η ΕΕ που δίνει γραμμή, συνολικά αυτή η αντιλαϊκή πολιτική μπορεί να ηττηθεί από την οργανωμένη απάντηση των εργαζόμενων. Αν δε σηκώσουμε κεφάλι θα έρθει η σειρά μας. Χρειάζεται ξεσηκωμός, αυτά τα μέτρα να μπλοκάρονται τη στιγμή που παίρνονται, με τον ίδιο αποφασιστικό και εκβιαστικό τρόπο που παίρνονται», τονίζει η Επιτροπή Αγώνα Τύπου και ΜΜΕ του ΠΑΜΕ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ