Τετάρτη 23 Νοέμβρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
«ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ» ΚΕΡΑΤΣΙΝΙΟΥ - ΔΡΑΠΕΤΣΩΝΑΣ
Κάλεσμα αγώνα για τους Παιδικούς Σταθμούς

Την τραγική κατάσταση που επικρατεί στους δημοτικούς Παιδικούς Σταθμούς καταγγέλλει με ανακοίνωσή της η «Λαϊκή Συσπείρωση» Κερατσινίου - Δραπετσώνας και καλεί τους δημότες να παλέψουν για τη δημιουργία αποκλειστικά δημόσιων και δωρεάν Παιδικών Σταθμών, να γίνουν δεκτά όλα τα παιδιά στο δήμο και των ανέργων, να καλυφθούν όλες οι ανάγκες με μόνιμο προσωπικό.

Η λειτουργία των δημοτικών Παιδικών Σταθμών, επισημαίνεται στην ανακοίνωση, βρίσκεται κυριολεκτικά «στον αέρα» σε ό,τι αφορά τους εργαζόμενους, καθώς στις 25 Νοέμβρη λήγουν οι (δίμηνες) συμβάσεις 40 εργαζομένων, οι οποίοι, είναι απλήρωτοι για το Σεπτέμβρη, καθώς οι συμβάσεις αφορούν τους μήνες Οκτώβρη - Νοέμβρη. Μάλιστα όσοι διεκδίκησαν τα δεδουλευμένα του Σεπτέμβρη δέχθηκαν απειλές από τη Δημοτική Αρχή.

Η Δημοτική Αρχή (απαρτίζεται από στελέχη του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ και στηρίχτηκε από ΣΥΝ και Δημοκρατική Αριστερά) σχεδιάζει να προσλάβει στους παιδικούς σταθμούς 20 εργαζόμενους με οχτάμηνες συμβάσεις, που πρόκειται να έρθουν... το 2012. Επίσης, εξαιτίας της βάρβαρης πολιτικής του μαύρου μετώπου ΠΑΣΟΚ - ΝΔ - ΛΑ.Ο.Σ. και των άλλων «προθύμων», κάποιοι εργαζόμενοι βγαίνουν και στην εφεδρεία και οι Παιδικοί Σταθμοί δεν θα έχουν προσωπικό να λειτουργήσουν.

Η «Λαϊκή Συσπείρωση» επανειλημμένα στα Δημοτικά Συμβούλια έχει καλέσει τη Δημοτική Αρχή να μην δεχτεί καμιά απόλυση - καμιά εφεδρεία, να παλέψει για τη μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων, χωρίς όρους και προϋποθέσεις. Να συγκρουστεί με την αντιλαϊκή πολιτική.

Επίσης εξαιτίας της ξαφνικής μείωσης του εισοδήματος ήδη δεκαπέντε οικογένειες ζήτησαν μείωση των τροφείων. Τροφεία που επιβλήθηκαν φέτος από τη Δημοτική Αρχή, την οποία στηρίζουν οι δημοτικές παρατάξεις του ΠΑΣΟΚ, της ΝΔ, του ΛΑ.Ο.Σ. αλλά και του ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ, καθώς οι παιδικοί σταθμοί του Κερατσινίου μέχρι σήμερα δεν είχαν.

Ενώ στη Δραπετσώνα, η προηγούμενη δημοτική αρχή (ΠΑΣΟΚ) έχει επιβάλλει τροφεία εδώ και πολλά χρόνια, η νέα Δημοτική Αρχή προχώρησε σε διπλασιασμό τους (τα οποία επέβαλε και στο Κερατσίνι).

Επίσης, σύμφωνα με καταγγελίες από 4 Παιδικούς Σταθμούς, αναφέρει στην ανακοίνωσή της η «Λαϊκή Συσπείρωση», η ποιότητα του κρέατος που δίνεται στα νήπια δεν είναι καλή και υπήρξαν φορές που το κρέας δεν δόθηκε, γιατί μύριζε και είχε άσχημη όψη. Η «Λαϊκή Συσπείρωση» απαίτησε την άμεση καταγγελία της σύμβασης με τον κρεοπώλη, την προμήθεια φρέσκου κρέατος, καλής ποιότητας, που θα παραδίνεται αυθημερόν, κάτι που η Δημοτική Αρχή αρνήθηκε, με το επιχείρημα ότι «έχουμε σύμβαση μέχρι το τέλος του χρόνου», δείχνοντας έτσι τα αποτελέσματα της εμπορευματοποίησης των κοινωνικών υπηρεσιών και της λειτουργίας με τη λογική του «μικρότερου κόστους».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ