Πέμπτη 24 Νοέμβρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 38
ΜΕΣΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΤΥΠΟΥ ΚΑΙ ΜΜΕ ΤΟΥ ΠΑΜΕ
Δε θα περάσει η συνδικαλιστική δίωξη

Εμμένει η εργοδοσία της εφημερίδας «Θεσσαλία» - ανήκει στην επιχείρηση «Θεσσαλικές Εκδόσεις ΑΕ» - στην άρνησή της να πάρει πίσω την απόλυση του δημοσιογράφου και συνδικαλιστή, επικεφαλής της «Ενωτικής Κίνησης Δημοσιογράφων», Θανάση Βογιατζή, στο Βόλο. Την άρνησή της αυτή επανέλαβε και στη χτεσινή τριμερή συνάντηση, στην Επιθεώρηση Εργασίας, διά μέσου της εξουσιοδοτημένης δικηγόρου του, καθώς ο ίδιος απουσίαζε.

Την ώρα της συνάντησης στην Επιθεώρηση συγκεντρώθηκαν συνδικαλιστές της Γραμματείας Μαγνησίας του ΠΑΜΕ, του Συνδικάτου Τύπου και Χάρτου και άλλων ταξικών σωματείων, ύστερα από κάλεσμα της Επιτροπής Αγώνα Τύπου και ΜΜΕ του ΠΑΜΕ, εκφράζοντας την αλληλεγγύη τους στον απολυμένο δημοσιογράφο. Διαμήνυσαν, επίσης, την αποφασιστικότητά τους να εντείνουν τις αγωνιστικές παρεμβάσεις μέχρι να παρθεί πίσω η απόλυση, η οποία καταγγέλλουν ότι αποτελεί συνδικαλιστική δίωξη μετά την άρνηση του δημοσιογράφου να υποταχθεί στις αντεργατικές εργοδοτικές αποφάσεις και να δεχτεί μείωση των αποδοχών του κατά 20%.

Να σημειώσουμε ότι η ίδια εταιρεία απέλυσε άλλους οκτώ υπαλλήλους της που εργάζονταν στο Πρακτορείο διακίνησης εφημερίδων Αθηναϊκού Τύπου που έχει, όπως και μία διοικητική υπάλληλο.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ