Παρασκευή 9 Φλεβάρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 34
ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ
Αντίσταση κατά των ΝΑΤΟικών εγκλημάτων

Μηνύματα διαμαρτυρίας, κατά του ΝΑΤΟ και ιμπεριαλιστών των ΗΠΑ, για τον βρώμικο πόλεμο στα Βαλκάνια και τις ολέθριες επιπτώσεις του στην υγεία και ζωή των ανθρώπων, στέλνουν οι αντιστασιακοί, μέσω των Οργανώσεών τους προς την εφημερίδα μας, από τα οποία δημοσιεύουμε τα βασικότερα σημεία:

- Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Συνταξιούχων Αναπήρων και Θυμάτων Εθνικής Αντίστασης και του Αντιδικτατορικού Αγώνα(ΠΟΣΣΑΘΕΑΑΑ):

Για ακόμη μια φορά μετά τον πόλεμο του Κόλπου και τους βάρβαρους βομβαρδισμούς της Βοσνίας, ο βρώμικος πόλεμος των ιμπεριαλιστών, ΝΑΤΟ και Αμερικάνων συνεχίζεται ενάντια στην υγεία και τη ζωή των λαών των Βαλκανίων και όχι μόνο.

Εμείς οι Ανάπηροι της Εθνικής Αντίστασης και του Αντιδικτατορικού αγώνα, μέλη της ΠΟΣΣΑΘΕΑΑΑ, μαζί με όλο τον εργαζόμενο λαό και τη Νεολαία μας, υψώνουμε φωνή διαμαρτυρίας και καταγγέλλουμε το διαρκές αυτό έγκλημα των φονιάδων ιμπεριαλιστών.

Καταγγέλλουμε όλους τους πολιτικούς παράγοντες, ντόπιους και ξένους, που υπέγραψαν και απέκρυψαν το φρικτό έγκλημα με το απεμπλουτισμένο Ουράνιο και που σήμερα καμώνονται τους απληροφόρητους, τρέμοντας την οργή του αγανακτισμένου λαού.

Εμείς οι ανάπηροι των εθνικών και κοινωνικών αγώνων του λαού μας που γνωρίσαμε τη φρίκη του πολέμου και δώσαμε την αρτιμέλειά μας στο βωμό της εθνικής και πατριωτικής τιμής, καλούμε όλο τον αγωνιζόμενο δημοκρατικό λαό μας, να καταδικάσει και να αποκρούσει τη νέα αυτή δολοφονική συμπεριφορά των ιμπεριαλιστών ενάντια στην υγεία και τη ζωή του. Τον καλούμε να απαιτήσει: Να φύγουν ΝΑΤΟ και Ευρω-Αμερικάνοι από τα Βαλκάνια. Να δικαστούν όλοι οι υπεύθυνοι νατοϊκοί εγκληματίες, για τον βρώμικο πόλεμο στη Γιουγκοσλαβία και τις ολέθριες συνέπειές του. Να επιστρέψουν όλες οι Ελληνικές στρατιωτικές δυνάμεις από το Κόσσοβο. Να επιστρέψουν όλοι οι Ελληνες φοιτητές από τη Γιουγκοσλαβία και να ενταχθούν στα Ελληνικά Πανεπιστήμια. Να φύγουν οι Βάσεις του θανάτου από τη χώρα μας και να καταστραφούν όλοι οι πυρηνικοί εξοπλισμοί στη Βαλκανική και σ' όλο τον κόσμο.

Νομαρχιακή Επιτροπή Μαγνησίας ΠΕΑΕΑ:

Με το σύνθημα, «Αντισταθείτε στον αργό θάνατο, που μας καταδίκασαν οι Αμερικανο-Ευρωπαίοι νατοϊκοί φονιάδες των λαών», απευθυνόμαστε σε όλους εσάς, εμείς οι αγωνιστές της Εθνικής Αντίστασης του Νομού Μαγνησίας, ύστερα από τις τελευταίες αποκαλύψεις για τη χρησιμοποίηση βλημάτων με απεμπλουτισμένο ουράνιο των νατοϊκών στους βομβαρδισμούς κατά της Γιουγκοσλαβίας.

Αισθανόμαστε δέος - οργή και αγανάκτηση για τις φοβερές συνέπειες που επιφυλάσσουν για τις σημερινές και μελλοντικές γενιές, οι βάρβαροι και εγκληματικοί νατοϊκοί βομβαρδισμοί στον Κόλπο, σε Βοσνία - Γιουγκοσλαβία. Αισθανόμαστε οργή και αγανάκτηση γιατί η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ συνεχίζει να μας κοροϊδεύει με το να αποκρύπτει τις τραγικές συνέπειες της μόλυνσης από το ουράνιο. Ενώ ο πρωθυπουργός Κ. Σημίτης, εξακολουθεί να διακηρύσσει πως, τάχα, «η στρατιωτική παρουσία της Ελλάδας στο Κόσσοβο εξυπηρετεί το εθνικό συμφέρον και την ειρήνη»!

Τέλος, καλούμε όλους εσάς να συσπειρωθούμε στην προοπτική του Αντιιμπεριαλιστικού - Αντιμονοπωλιακού - Δημοκρατικού Μετώπου και ν' αντισταθούμε για να φράξουμε το δρόμο της ακολουθούμενης πολιτικής, το δρόμο της καταστροφής.

Σχετικές καταγγελίες έστειλαν και τα Παραρτήματα Περιστεριού, Αργυρούπολης, Καλαμάτας, Λουτρακίου - Περαχώρας και Πάτρας της ΠΕΑΕΑ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ