Σάββατο 26 Νοέμβρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΟ - ΜΙΣΘΟΛΟΓΙΟ
Στα σκουπίδια δύο και τρία χρόνια προϋπηρεσίας

Με το έτσι θέλω διαγράφει την προϋπηρεσία δύο και τριών ετών των εργαζομένων στο Δημόσιο η κυβέρνηση του μαύρου μετώπου. Αποτέλεσμα και αυτού του μέτρου είναι η μείωση των αποδοχών.

Σε ερμηνευτική εγκύκλιο του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους για τον τρόπο εφαρμογής του νέου βαθμολογίου - μισθολογίου σημειώνεται ότι μετά τη μισθολογική κατάταξη των υφιστάμενων εργαζομένων στο Δημόσιο, ο πλεονάζων χρόνος διαγράφεται! Συγκεκριμένα: «Ο πλεονάζων χρόνος που τυχόν απομένει μετά την ανωτέρω μισθολογική κατάταξη των υπαλλήλων στους οικείους βαθμούς και Μ.Κ. δεν θα ληφθεί υπόψη για τη μισθολογική εξέλιξη στο επόμενο μισθολογικό κλιμάκιο. Συνεπώς, το επόμενο μισθολογικό κλιμάκιο σε όλους τους υπαλλήλους θα δοθεί μετά την παρέλευση διετίας ή τριετίας από την ημερομηνία έναρξης ισχύος των διατάξεων του κεφαλαίου δεύτερου του κοινοποιούμενου νόμου (1-11-2011)».

Παράδειγμα: Ενας εργαζόμενος κατηγορίας ΔΕ, ο οποίος έχει σήμερα συμπληρώσει 23 έτη και 23 μήνες υπηρεσίας και προϋπηρεσίας στο φορέα που υπηρετεί. Σύμφωνα με το νόμο 4024 (άρθρο 28), θα ενταχθεί στο βαθμό Γ, για τον οποίο απαιτείται να έχει 19 έτη και μία ημέρα ως ελάχιστο απαιτούμενο χρόνο. Καθώς του περισσεύουν τέσσερα έτη και 23 μήνες θα καταταγεί στο Μισθολογικό Κλιμάκιο 2 (Μ.Κ.) του Γ βαθμού (κάθε μισθολογικό κλιμάκιο αντιστοιχεί σε δύο χρόνια υπηρεσίας).

Ομως και πάλι του περισσεύουν 23 μήνες, οι οποίοι διαγράφονται! Ακόμα χειρότερα, αυτός ο χρόνος μπορεί να φθάνει σχεδόν και τα τρία έτη, τους 36 μήνες, καθώς τα Μ.Κ. στους βαθμούς Β και Α χορηγούνται ανά τριετία.

Με αφορμή τα παραπάνω, η Πανελλαδική Γραμματεία Εκπαιδευτικών του ΠΑΜΕ σημειώνει: «Η κυβέρνηση του μαύρου μετώπου προχωράει στη γενικευμένη κλοπή της προϋπηρεσίας όλων των δημοσίων υπάλληλων. (...) Η βαρβαρότητα δεν έχει τέλος. Κόβουν τα πάντα από το λαό για να στηρίξουν την κερδοφορία των τραπεζιτών, του κεφαλαίου. Για να σώσουν την Ευρωπαϊκή Ενωση και το καπιταλιστικό σύστημα. (...) Καμιά αναμονή! Τώρα είναι η ώρα να παρέμβει αποφασιστικά ο λαός. Ολοι και όλες στην απεργία με το ΠΑΜΕ».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ