Κυριακή 27 Νοέμβρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 30
ΜΝΗΜΕΣ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ
ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ

ΚΩΣΤΑΣ ΒΙΔΑΛΗΣ
ΚΩΣΤΑΣ ΒΙΔΑΛΗΣ
ΦΩΤ.

Για τον αείμνηστο σύντροφο ΜΗΤΣΟ ΣΤΟΛΙΔΗ, που βαθιά μας εκτιμούσε, προσφέρουμε, μέσω ΚΟΒ Χαλανδρίου, 300 ευρώ στο ΚΚΕ.

Μαρία Κονταρίνη

Γιώργος Παπανικολάου

***

ΦΩΤ.

Στη μνήμη του παλαίμαχου κομμουνιστή και πρωτεργάτη της Εθνικής Αντίστασης στο Ρέθυμνο, ΑΛΕΚΟΥ ΜΑΘΙΟΥΔΑΚΗ, η γυναίκα του, Στέλλα Μαθιουδάκη, με τη συμπλήρωση 9 χρόνων από το θάνατό του, προσφέρει 100 ευρώ για την οικονομική ενίσχυση του Κόμματος, μέσω της ΝΕ Ρεθύμνου του ΚΚΕ, για όλους τους αγώνες που κάνει.

***

ΦΩΤ.

Στη μνήμη του ΝΙΚΟΥ ΚΥΡΙΑΖΟΠΟΥΛΟΥ του Γρηγορίου και αντί για στεφάνι, ο Παναγιώτης Κουμπούνης προσφέρει στον «Ριζοσπάστη» 50 ευρώ ενίσχυση, μέσω ΚΟΒ Χαλανδρίου του ΚΚΕ.

***

ΦΩΤ.

«Εφυγε», πρόσφατα, από τη ζωή ο σύντροφος ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΘΕΟΔΩΡΟΠΟΥΛΟΣ, μέλος του ΚΚΕ από το 1942. Από το 1947 έως το 1960 εξορίστηκε σε Ικαρία, Μακρόνησο, Αϊ Στράτη. Παρέμεινε αταλάντευτα πιστός στο ΚΚΕ μέχρι το τέλος της ζωής του.

Στη μνήμη του, τα μέλη της ΚΟΒ Κυψέλης προσφέρουν στο Κόμμα 100 ευρώ.

* Στη μνήμη του αγωνιστή της ζωής, ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΘΕΟΔΩΡΟΠΟΥΛΟΥ, η κόρη του Κατερίνα προσφέρει στο ΚΚΕ 100 ευρώ και τα ανίψια του, Καίτη και Νίκος, 50 ευρώ στο ΚΚΕ, μέσω ΚΟΒ Κυψέλης.

***

2 ΦΩΤ.

Με τη συμπλήρωση 9 χρόνων από το θάνατο του συζύγου μου ΣΤΕΛΙΟΥ ΧΑΤΖΗΧΡΗΣΤΟΥ και στη μνήμη της πεθεράς μου ΕΥΑΓΓΕΛΙΑΣ ΧΑΤΖΗΧΡΗΣΤΟΥ, αγωνίστριας της Εθνικής Αντίστασης, προσφέρω 100 ευρώ στον «Ριζοσπάστη», μέσω της ΚΟΒ του «Ρ».

Σοφία Χατζηχρήστου

***

ΦΩΤ.

Στη μνήμη της συζύγου μου ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗΣ ΛΥΓΙΖΟΥ, προσφέρω 50 ευρώ στο «Σπίτι του Αγωνιστή».

Ο σύζυγός της Σταμάτης και η κόρη της Ελένη.

***

4 ΦΩΤ.

Στη μνήμη των αγωνιστών δημοσιογράφων: ΚΩΣΤΑ ΒΙΔΑΛΗ, ΠΑΝΟΥ ΓΕΡΑΜΑΝΗ, ΤΑΣΟΥ ΑΥΓΕΡΙΝΟΥ και ΓΙΑΝΝΗ ΔΙΑΚΟΓΙΑΝΝΗ.

 ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΗΤΡΑΝΤΖΑΣ
ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΗΤΡΑΝΤΖΑΣ
Επίσης, στη μνήμη των αγαπημένων μας: ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ ΣΑΝΤΑ, ΚΑΛΛΙΟΠΗΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ, ΓΙΑΝΝΗ ΒΑΠΟΡΙΔΗ, ΤΑΣΟΥ ΑΛΕΒΙΖΟΥ, ΛΟΥΚΙΑΣ ΜΑΓΓΙΩΡΟΥ, ΒΑΣΩΣ ΚΑΤΡΑΚΗ, ΓΙΑΝΝΗ ΡΙΤΣΟΥ, ΚΩΣΤΑ ΒΑΡΝΑΛΗ, ΝΙΚΗΦΟΡΟΥ ΒΡΕΤΑΚΟΥ, ΙΑΚΩΒΟΥ ΚΑΜΠΑΝΕΛΗ, ΜΑΝΟΥ ΚΑΤΡΑΚΗ, ΛΙΝΤΑΣ ΑΛΜΑ, ΤΙΤΟΥ ΒΑΝΔΗ, ΘΑΝΑΣΗ ΒΕΓΓΟΥ, ΕΛΛΗΣ ΛΑΜΠΕΤΗ, ΤΑΣΟΥ ΖΩΓΡΑΦΟΥ, ΔΗΜΗΤΡΗ ΚΑΣΙΟΥΡΑ, ΘΕΟΔΟΣΗ ΧΡΗΣΤΕΑ,

προσφέρω 100 ευρώ στο «Σπίτι του Αγωνιστή», τη χρονιάτικη συνδρομή μου.

Αγωνιστής του ΠΑΜΕ από τη Νέα Σμύρνη

***

ΦΩΤ.

Στη μνήμη του συζύγου μου ΣΤΕΛΙΟΥ ΣΤΡΩΜΑΤΙΑ (φωτ.), ΣΤΡΩΜΑΤΙΑ ΜΗΤΣΟΥ και των συναγωνιστών ΤΣΙΝΤΖΙΛΩΝΗ ΓΙΑΝΝΗ και ΗΛΙΑ, ΠΑΠΙΩΤΗ ΓΙΑΝΝΗ, ΓΙΩΡΓΟΥ, ΝΙΚΟΥ και ΔΕΣΠΩΣ, προσφέρω στη ΝΕ Φθιώτιδας του ΚΚΕ 50 ευρώ, για την οικονομική εξόρμηση του Κόμματος.

***

ΦΩΤ.

Στη μνήμη του συζύγου μου ΚΟΛΙΑ ΝΙΚΗΤΙΔΗ (αεροπόρου) και των αγωνιστών της ΕΑ και του ΔΣΕ, προσφέρω για την οικονομική εξόρμηση του ΚΚΕ 200 ευρώ.

Αλεξάνδρα Νικητίδου

***

3 ΦΩΤ.

Στη μνήμη των αγαπημένων μας γονιών ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ και ΣΟΥΜΕΛΑΣ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΙΔΟΥ, αγωνιστών της Εθνικής Αντίστασης που πάλεψαν μέχρι το τέλος της ζωής τους για τα μεγάλα ιδανικά του μαρξισμού - λενινισμού. Επίσης, στον αδερφό μου ΓΙΩΡΓΟ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΙΔΗ, στέλεχος του ΚΚΕ, προσφέρουμε 200 ευρώ στο Κόμμα, μέσω ΚΟΒ Βότση Καλαμαριάς.

ΚΟΛΙΑΣ ΝΙΚΗΤΙΔΗΣ
ΚΟΛΙΑΣ ΝΙΚΗΤΙΔΗΣ
Τα παιδιά τους

Στάθης και Πότης

***

2 ΦΩΤ.

Στη μνήμη του συζύγου μου ΧΡΗΣΤΟΥ ΙΩΣΗΦΙΔΗ, αγωνιστή της ΕΑ, του αδερφού μου ΘΕΜΗ ΜΩΣΑΪΔΗ, Μακρονησιώτη, και της θείας μου ΧΑΡΙΚΛΕΙΑΣ ΚΑΚΟΥΛΙΔΟΥ, επίσης αγωνίστριας της ΕΑ, προσφέρω 40 ευρώ στο ΚΚΕ, μέσω ΚΟΒ Ντεπό Θεσ/νίκης.

Αντιόπη Ιωσηφίδου

***

ΦΩΤ.

Στη μνήμη του συντρόφου ΛΑΜΠΡΟΥ ΑΓΓΕΛΟΥ, που «έφυγε» τόσο νέος από κοντά μας, προσφέρουμε για ενίσχυση του ΚΚΕ το ποσό των 260 ευρώ. Θα είναι πάντα στις καρδιές μας.

Η συντρόφισσά του και η Αχτίδα Υγείας της ΚΟ Κεντρικής Μακεδονίας

***

ΦΩΤ.

Στη μνήμη του αγαπημένου μου συζύγου ΛΙΩΤΣΙΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ και του λατρευτού μας πατέρα, προσφέρουμε 50 ευρώ στην ΚΟΘ του ΚΚΕ.

Η σύζυγος Καλλιρρόη και οι κόρες Αργυρούλα και Παρασκευή.

***

Στη μνήμη των αγωνιστών της Εθνικής Αντίστασης και του Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας, στους οποίους είναι αφιερωμένο το βιβλίο που έγραψα και κυκλοφορεί, προσφέρω 125 ευρώ για την οικονομική εξόρμηση του ΚΚΕ.

Φρεγγίδου - Μητρολιού Ελπίδα

(Γαρέφω)

***

ΦΩΤ.

Πέρασαν 8 χρόνια που χάσαμε το λιοντάρι του Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας, τον ΛΑΖΑΡΟ ΚΑΛΠΑΖΙΔΗ, από την Κορομηλιά του Νομού Κιλκίς.

Στη μνήμη του, η γυναίκα του Ραλλού, τα παιδιά του Σοφία και Ζωή, τα εγγόνια του Λάζαρος και Θάνος και ο αδερφός του, Κώστας, προσφέρουμε στο ΚΚΕ 100 ευρώ.

ΧΡΗΣΤΟΣ ΙΩΣΗΦΙΔΗΣ
ΧΡΗΣΤΟΣ ΙΩΣΗΦΙΔΗΣ
***

ΦΩΤ.

«Εφυγε» από τη ζωή ένας ακόμα αγωνιστής της Εθνικής Αντίστασης και στη συνέχεια ανυποχώρητος κομμουνιστής που μέχρι τα τελευταία του στάθηκε υπερασπιστής του ΚΚΕ. Παρά τα 105 χρόνια του, παρέμεινε αντάρτης του ΕΛΑΣ. Το όνομά του θα παραμείνει ως ο μπάρμπα ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΑΡΑΝΑΣΙΟΣ από το χωριό Αγ. Ευθυμία Δωρίδας. Αιώνια η μνήμη σου.

Στη μνήμη του, ο ανιψιός και βαφτισιμιός του προσφέρει 20 ευρώ, καθώς και ο Γιώργος Παπαδημητρίου που έκαναν μαζί φυλακή και εξορία στην Αίγινα και στη Γιούρα, προσφέρει 10 ευρώ στο ΚΚΕ, μέσω ΚΟΒ Αγ. Σπυρίδωνα - Νταμαράκια.

***

Η Κική Κέφη, στη μνήμη του συζύγου της ΓΙΑΝΝΗ ΚΕΦΗ, της μητέρας της ΓΕΩΡΓΙΑΣ ΑΘΑΝΑΣΟΠΟΥΛΟΥ και του αγαπημένου της ανιψιού ΓΙΑΝΝΑΚΗ ΑΜΠΑΤΖΗ, που «έφυγε» από κοντά μας, πρόωρα, πριν λίγες μέρες, προσφέρει για την οικονομική εξόρμηση του ΚΚΕ, μέσω ΚΟΒ Υμηττού, 500 ευρώ.

***

2 ΦΩΤ.

Πέρασε ένας χρόνος από τότε που «έφυγε» από κοντά μας η αγωνίστρια ΣΟΦΙΑ ΙΩΑΝΝΟΥ - ΜΗΤΡΑΝΤΖΑ.

Στη μνήμη της, όπως και στη μνήμη του αγωνιστή ΓΙΑΝΝΗ ΜΗΤΡΑΝΤΖΑ, τα παιδιά τους Λάζαρος και Σταυρούλα Μητραντζά και η εγγονή τους Σοφία προσφέρουν 200 ευρώ για την οικονομική εξόρμηση του ΚΚΕ, μέσω ΚΟΒ Αγ. Τριάδας στην Κοκκινιά.

* Οι σύντροφοι Μάκης και Μαρία Ποζατζίδου, στη μνήμη της ΣΟΦΙΑΣ ΙΩΑΝΝΟΥ - ΜΗΤΡΑΝΤΖΑ και του ΓΙΑΝΝΗ ΜΗΤΡΑΝΤΖΑ, προσφέρουν 200 ευρώ για την οικονομική εξόρμηση του ΚΚΕ, μέσω της ΚΟΒ Αγ. Τριάδας στην Κοκκινιά.

ΜΩΣΑΪΔΗΣ ΘΕΜΗΣ
ΜΩΣΑΪΔΗΣ ΘΕΜΗΣ
***

ΦΩΤ.

Πέρασαν 16 ολόκληρα χρόνια πόνου και μοναξιάς από τον άδικο χαμό (25 Νοέμβρη 1995) του μονάκριβου γιου μας ΧΡΗΣΤΟΥ (ΠΑΠΑΝΤΟΛΕΩΝ).

Στη μνήμη του, οι γονείς του, Παντελής και Παγώνα Παπαντολέων, προσφέρουν 100 ευρώ στην ΚΟ Καλογρέζας του ΚΚΕ.

***

ΦΩΤ.

Στις 23 Νοέμβρη συμπληρώθηκαν 11 χρόνια που «έφυγε» από κοντά μας ο κομμουνιστής καπνεργάτης αντιστασιακός ΛΑΖΑΡΟΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ, μέλος του ΚΚΕ από τη δεκαετία του '30. Υπήρξε υπόδειγμα κομμουνιστή. Η ζωή και η δράση του στο λαϊκό κίνημα και τα κομμουνιστικά χαρακτηριστικά του αποτελούν παράδειγμα και κληρονομιά για τους νέους αγωνιστές.

Στη μνήμη του, η σύζυγος και σύντροφος της ζωής του προσφέρει 50 ευρώ στο ΚΚΕ, μέσω ΚΟΒ Νεάπολης «Τιμογιαννάκης».

Η σύζυγός του

Κική Ιωαννίδου

***

2 ΦΩΤ.

Στις 15 Οκτώβρη πέθανε στη Σόφια, σε ηλικία 100 χρόνων, η μητέρα μας ΒΑΓΙΑ ΤΟΠΑΛΙΔΟΥ, αγωνίστρια της Εθνικής Αντίστασης και μαχήτρια του Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας. Γεννήθηκε στη Μάνη Διδυμοτείχου Νομού Εβρου.

Στις 5 Νοέμβρη συμπληρώθηκαν 40 μέρες από το θάνατο του αδελφού μας ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΤΟΠΑΛΟΥΔΗ. Ηταν δάσκαλος της ελληνικής γλώσσας στα παιδιά των Ελλήνων Πολιτικών Προσφύγων, όπως και στα παιδιά των εναπομεινάντων Ελλήνων της Βουλγαρίας. Ηταν μέλος και δραστήριο στέλεχος της ΔΟΜΕ (οργάνωση των Ελλήνων Πολιτικών Προσφύγων). Από το 1989 μέχρι το θάνατό του ήταν πρόεδρος της ΔΟΜΕ των Ελλήνων που ζουν στη Βουλγαρία.

ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΙΔΗΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ
ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΙΔΗΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ
Στη μνήμη τους προσφέρουμε 100 ευρώ στο ΚΚΕ για την Οικονομική Εξόρμηση, μέσω ΚΟΒ Ζωγράφου.

Χρυσούλα και Γιώργος Πολυμερίδης

***

ΦΩΤ.

Στη μνήμη του ΓΙΩΡΓΟΥ ΜΠΑΝΤΟΓΙΑ, του αλύγιστου κομμουνιστή που αφιέρωσε όλη τη ζωή του στην υπόθεση της εργατικής τάξης, στο σοσιαλισμό - κομμουνισμό, στο Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας, η σύζυγός του, Αννα Μπαντόγια, και ο γιος του, Νίκος Μπαντόγιας, προσφέρουν 50 ευρώ στο ΚΚΕ, μέσω ΚΟΒ Τυρνάβου.

***

ΦΩΤ.

Στη μνήμη του ΓΙΑΝΝΗ ΚΟΡΔΕΛΑ προσφέρω 30 ευρώ στο ΚΚΕ, μέσω ΚΟΒ Αγίου Κωνσταντίνου Λάρισας.

Σβάρνα Αγγέλα

***

ΦΩΤ.

Για τη συμπλήρωση ενός χρόνου από το θάνατο της μητέρας μας, ΕΠΟΝίτισσας ΑΡΙΣΤΕΑΣ ΜΕΛΕΣΑΝΑΚΗ, τα παιδιά της, Χρήστος και Νίκος Μελεσανάκης, προσφέρουν 100 ευρώ για την οικονομική ενίσχυση του ΚΚΕ, μέσω ΚΟΒ Μαλεβιζίου.


ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΙΔΟΥ ΣΟΥΜΕΛΑ
ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΙΔΟΥ ΣΟΥΜΕΛΑ

ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΙΔΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ
ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΙΔΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

 Μαθιουδάκης Αλέκος
Μαθιουδάκης Αλέκος

ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΠΑΝΤΟΛΕΩΝ
ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΠΑΝΤΟΛΕΩΝ

ΓΙΑΝΝΗΣ ΔΙΑΚΟΓΙΑΝΝΗΣ
ΓΙΑΝΝΗΣ ΔΙΑΚΟΓΙΑΝΝΗΣ

Πάνος Γεραμάνης
Πάνος Γεραμάνης

ΣΤΡΩΜΑΤΙΑΣ ΣΤΥΛΙΑΝΟΣ
ΣΤΡΩΜΑΤΙΑΣ ΣΤΥΛΙΑΝΟΣ

ΛΑΖΑΡΟΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ
ΛΑΖΑΡΟΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ

ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ ΛΥΓΙΖΟΥ
ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ ΛΥΓΙΖΟΥ

ΛΙΩΤΣΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ
ΛΙΩΤΣΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ

ΜΗΤΣΟΣ ΣΤΟΛΙΔΗΣ
ΜΗΤΣΟΣ ΣΤΟΛΙΔΗΣ

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΤΟΠΑΛΟΥΔΗΣ
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΤΟΠΑΛΟΥΔΗΣ

ΝΙΚΟΣ ΚΥΡΙΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
ΝΙΚΟΣ ΚΥΡΙΑΖΟΠΟΥΛΟΣ

ΤΟΠΑΛΙΔΟΥ ΒΑΓΙΑ
ΤΟΠΑΛΙΔΟΥ ΒΑΓΙΑ

ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΟΡΔΕΛΑΣ
ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΟΡΔΕΛΑΣ

ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΠΑΝΤΟΓΙΑΣ
ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΠΑΝΤΟΓΙΑΣ

ΑΡΙΣΤΕΑ ΜΕΛΕΣΑΝΑΚΗ
ΑΡΙΣΤΕΑ ΜΕΛΕΣΑΝΑΚΗ

ΤΑΣΟΣ ΑΥΓΕΡΙΝΟΣ
ΤΑΣΟΣ ΑΥΓΕΡΙΝΟΣ

ΛΑΖΑΡΟΣ ΚΑΛΠΑΖΙΔΗΣ
ΛΑΖΑΡΟΣ ΚΑΛΠΑΖΙΔΗΣ

ΑΓΓΕΛΟΣ ΛΑΜΠΡΟΥ
ΑΓΓΕΛΟΣ ΛΑΜΠΡΟΥ

ΣΤΕΛΙΟΣ ΧΑΤΖΗΧΡΗΣΤΟΣ
ΣΤΕΛΙΟΣ ΧΑΤΖΗΧΡΗΣΤΟΣ

ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ ΧΑΤΖΗΧΡΗΣΤΟΥ
ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ ΧΑΤΖΗΧΡΗΣΤΟΥ

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΘΕΟΔΩΡΟΠΟΥΛΟΣ
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΘΕΟΔΩΡΟΠΟΥΛΟΣ

ΣΟΦΙΑ ΜΗΤΡΑΝΤΖΑ
ΣΟΦΙΑ ΜΗΤΡΑΝΤΖΑ

ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΑΡΑΝΑΣΙΟΣ
ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΑΡΑΝΑΣΙΟΣ

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ