Τρίτη 29 Νοέμβρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 35
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Πενηντάχρονη θεατρική «πορεία»

Από φωτιά που προκάλεσε ένα αερόθερμο, στο σπίτι του, υπέκυψε προχθές το μεσημέρι ο 90χρονος θεατρικός επιχειρηματίας Βαγγέλης Λιβαδάς, σύζυγος της ηθοποιού Σμαρούλας Γιούλη, η οποία μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο «Σωτηρία» με αναπνευστικά προβλήματα. Το ζευγάρι τα τελευταία χρόνια αντιμετώπιζε σοβαρά προβλήματα υγείας και ήταν σχεδόν απόλυτα «καθηλωμένο».

Ο Βαγγέλης Λιβαδάς γεννήθηκε στην Αθήνα. Το 1958 γνωρίστηκε και παντρεύτηκε την ήδη γνωστή από τον κινηματογράφο Σμαρούλα Γιούλη (η πρώτη της ταινία «Η φωνή της καρδιάς» γυρίστηκε το 1943), αλλά και από το θέατρο. Την ίδια χρονιά, άρχισε να ασχολείται επιχειρηματικά με το θέατρο. Είχε στο ενεργητικό του πάνω από 360 παραγωγές, σε διάφορα θέατρα, με ποικίλο - κλασικό και σύγχρονο - ρεπερτόριο (ελληνικό, ξένο, αρχαίο δράμα, μουσικές κωμωδίες, μιούζικαλ, επιθεωρήσεις). Στις παραγωγές του «παρήλασαν» πλήθος γνωστών, από τον παλιό ελληνικό κινηματογράφο και το θέατρο, ανδρών πρωταγωνιστών, με πρωταγωνίστρια, συνήθως, την σύζυγό του. Μόνιμες στέγες της πενηντάχρονης σχεδόν επιχειρηματικής πορείας του στο θέατρο ήταν για πολλά χρόνια τα θέατρα «Αμιράλ», «Βέμπο», «Παρκ» και «Σμαρούλα».

Συλλυπητήρια για το θάνατο του Β. Λιβαδά εξέφρασαν ο υπουργός Πολιτισμού, Π. Γερουλάνος, και η Πανελλήνια Ενωση Ελευθέρου Θεάτρου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ