Τρίτη 29 Νοέμβρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 38
ΜΕΣΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ
Συνεχίζονται οι κινητοποιήσεις σε ΕΡΤ, ΑΠΕ-ΜΠΕ

Συνεχίζονται οι κινητοποιήσεις στην ΕΡΤ με στάσεις εργασίας και 24ωρη απεργία, ενώ χτες οι δημοσιογράφοι σε ΕΡΤ, ΑΠΕ-ΜΠΕ, δημοτικά ραδιόφωνα, με απόφαση της συνέλευσής τους ζητούν από τις Ενώσεις να κλιμακωθούν και αυτή τη βδομάδα οι απεργιακές κινητοποιήσεις, ενάντια στο ενιαίο μισθολόγιο και το καθεστώς εργασιακής εφεδρείας. Στην ΕΡΤ με απόφαση του ΔΣ της ΠΟΣΠΕΡΤ θα πραγματοποιηθούν σήμερα στάσεις εργασίας (12.00 - 16.00 και 17.00 - 24.00), αύριο Τετάρτη 24ωρη απεργία και την Πέμπτη στάση εργασίας από τις 10.30 ως τις 13.30. Σήμερα έχει προγραμματιστεί συνέλευση όλων των εργαζομένων στην ΕΡΤ στις 2 το μεσημέρι.

Χτες οι δημοσιογράφοι σε ΕΡΤ, ΑΠΕ-ΜΠΕ, δημοτικά ραδιόφωνα και γενικές γραμματείες επικοινωνίας και ενημέρωσης κατά τη γενική τους συνέλευση αποφάσισαν να ζητήσουν από τις Ενώσεις να πάρουν αποφάσεις για νέες κινητοποιήσεις. Συγκεκριμένα, ζητούν επαναλαμβανόμενες 24ωρες απεργιακές κινητοποιήσεις από την Πέμπτη 1 Δεκεμβρίου έως και την Κυριακή 4 Δεκεμβρίου, ενώ οι δημοσιογράφοι της ΕΡΤ, αποφάσισαν να στηρίξουν και τις κινητοποιήσεις της ΠΟΣΠΕΡΤ.

Νέα γενική συνέλευση θα πραγματοποιήσουν οι δημοσιογράφοι των παραπάνω μέσων την Παρασκευή 2 Δεκεμβρίου στις 11 πμ στα γραφεία της ΕΣΗΕΑ προκειμένου να ληφθούν αποφάσεις για την κλιμάκωση των κινητοποιήσεων την ερχόμενη βδομάδα.

Σε ψήφισμά τους αναφέρουν ότι «η μισθολογική συρρίκνωση στα δημόσια ΜΜΕ άνοιξε ήδη το δρόμο για παρόμοια αφαίμαξη στις αποδοχές των συναδέλφων μας σε όλα τα ιδιωτικά μέσα, όπως επιβεβαιώνει περίτρανα η προκλητική απόφαση του ΔΟΛ να περικόψει κατά 20% τις αποδοχές όλων των εργαζομένων». Παράλληλα, επισημαίνουν τον κίνδυνο σοβαρού κλονισμού των ασφαλιστικών ταμείων από τη συνεχιζόμενη μείωση των αποδοχών και από το εφαρμοζόμενο ήδη καθεστώς της εφεδρείας.

Στο ALTER

Συνεχίζουν την επίσχεση εργασίας οι εργαζόμενοι δημοσιογράφοι, διοικητικοί και τεχνικοί στον τηλεοπτικό σταθμό ALTER απαιτώντας την καταβολή και εξόφληση των οφειλόμενων δεδουλευμένων. Χτες, οι εργαζόμενοι με κοινή απόφαση προχώρησαν για μιάμιση ώρα περίπου σε συμβολική κατάληψη της ροής προγράμματος, μεταδίδοντας δύο κάρτες με τις οποίες ενημέρωναν για τις κινητοποιήσεις τους, την κοροϊδία που υφίστανται από την εργοδοσία εδώ και 1,5 χρόνο, καθώς και για τα προβλήματα επιβίωσης που αντιμετωπίζουν από τη μη καταβολή δεδουλευμένων 5 ως και 10 μισθών κατά περίπτωση.

Μέχρι και αύριο στις 8 μμ - οπότε έχει προγραμματιστεί συνάντηση των τριών Ενώσεων των εργαζομένων με τους ιδιοκτήτες του σταθμού Α. Κουρή και Κ. Γιαννίκο - θα μεταδίδονται οι κάρτες αυτές, πριν και μετά τα διαφημιστικά μηνύματα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ