Τρίτη 29 Νοέμβρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 38
ΜΕΣΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ
ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΤΥΠΟΥ ΚΑΙ ΧΑΡΤΟΥ
Κάλεσμα συμμετοχής στην πανεργατική απεργία

Κάλεσμα προς όλα τα σωματεία και τις Ενώσεις στο χώρο του Τύπου να πάρουν απόφαση για 24ωρη απεργία αύριο Τετάρτη, συμμετέχοντας στην πανεργατική απεργία αλλά και τη συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στην Ομόνοια, την 1η Δεκέμβρη, στις 11 το πρωί, απευθύνει με ανακοίνωσή της η Ομοσπονδία Μισθωτών Τύπου και Βιομηχανίας Χάρτου.

Παράλληλα, η Συντονιστική Επιτροπή των Συνεργαζόμενων Ενώσεων στο χώρο του Τύπου και των ΜΜΕ, σε συνεδρίασή της την περασμένη Παρασκευή, αποφάσισε να προτείνει προς τις Ενώσεις να πάρουν απόφαση για την πραγματοποίηση απεργίας την Τετάρτη 30 Νοέμβρη, μία μέρα πριν την πανεργατική απεργία, καλώντας συγχρόνως τους εργαζόμενους στα ΜΜΕ (εφημερίδες, τηλεόραση, περιοδικά, ραδιόφωνα, διαδίκτυο) να μετάσχουν και να προβάλουν τα εργατικά αιτήματα και τις αγωνιστικές συγκεντρώσεις και συλλαλητήρια, που πραγματοποιούνται την Πέμπτη 1η Δεκέμβρη 2011 από τα εργατικά συνδικάτα.

Η Ομοσπονδία Τύπου και Χάρτου, στην ανακοίνωσή της, αναφέρει ότι «συντονίζουμε τα βήματά μας με το Διασωματειακό στο χώρο του Τύπου. Απαντάμε στην επίθεση της κυβέρνησης - εργοδοσίας που θέλουν τους εργαζόμενους υπάκουους και δεκτικούς στις προσταγές τους. Προσπαθούν να ξεπεράσουν την κρίση τους, επιβάλλοντας χαράτσια, τρομοκρατώντας, απολύοντας και μειώνοντας μισθούς. Στέλνουν στον πάτο το βιοτικό επίπεδο της λαϊκής οικογένειας για να διαφυλάξουν ή και να αυξήσουν τα κέρδη τους. Αρνούμαστε τη ζοφερή πραγματικότητα που μας επιφυλάσσουν και αγωνιζόμαστε για την ανατροπή της. Αγωνιζόμαστε για την κοινωνία που κριτήριο θα είναι οι δικές μας ανάγκες και όχι τα κέρδη των αφεντικών μας».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ