Κυριακή 4 Δεκέμβρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΕΝΘΕΤΗ ΕΚΔΟΣΗ: "7 ΜΕΡΕΣ ΜΑΖΙ"
ΑΤΖΕΝΤΑ
Κυριακή 4/12
  • Γιάννης Ιωάννου - Καλλιόπη Βέττα
    Γιάννης Ιωάννου - Καλλιόπη Βέττα
    Τζαζ στο «Παλλάς» (9μμ) με τον σπουδαίο Pat Metheny και το τρίο του: Larry Grenadier (κοντραμπάσο) και Bill Stewart (ντραμς).
Τρίτη 6/12
  • Συναυλία - αφιέρωμα στον Οδυσσέα Ελύτη, στο Γκαίτε (Ομήρου 14 - 16), με μελοποιημένα έργα των Π. Βεντούρα, Γ. Μολφέτα, Δ. Θέμελη, Θ. Αντωνίου, Ι. Παπαδάτου, Στ. Γυφτάκη, Γ. Κουρουπού, Μ. Χατζιδάκι. Σολίστ: Μαργαρίτα Συγγενιώτου, Γιάννης Χριστόπουλος. Πιάνο: Ανδρέας Ζαφειρόπουλος, Μιχάλης Παπαπέτρου. Αφηγητής: Μηνάς Χατζησάββας. Είσοδος ελεύθερη.
  • Κάθε Τρίτη στο «Μεταξουργείο» παρουσιάζεται το έργο «Καμίγ Κλoντέλ: Το κύμα της τρέλας», που βασίζεται στην αλληλογραφία της γλύπτριας με τον μεγάλο της έρωτα Αύγουστο Ροντέν, καθώς και με τον αδελφό της διπλωμάτη και συγγραφέα Πωλ Κλoντέλ. Η σκηνοθεσία και η δραματουργική επεξεργασία είναι του Στέλιου Κρασανάκη, η μετάφραση της Ρούλας Τσιτούρη. Καμίγ η Λυδία Φωτοπούλου.
  • Συναυλία (9.30μμ) του συνθέτη Γιώργου Καζαντζή, με ερμηνεύτριες την Φωτεινή Βελεσιώτου και την Αλεξία Χρυσομάλλη, στην «Αυλαία». Ενα τρίωρο πρόγραμμα με αγαπημένα τραγούδια του συνθέτη και κομμάτια από το νέο δίσκο του «Τα παιδιά της άλλης όχθης».
Τετάρτη 7/12
  • Εγκαινιάζεται (7.30μμ) η έκθεση ζωγραφικής του Βαγγέλη Δημητρέα, στο χώρο τέχνης «William James» (Υμηττού 64, Χολαργός, 210 65 34 326). Θα διαρκέσει μέχρι τις 15/1.
  • Σαββίνα Γιαννάτου
    Σαββίνα Γιαννάτου
    Δύο μεγάλες φωνές, η Maria Joao και η Σαβίνα Γιαννάτου, συνοδευόμενες από τους μουσικούς τους, συναντώνται για πρώτη φορά στο «Half Note», σε μια πολλά υποσχόμενη φωνητική - μουσική πανδαισία. Εμφανίσεις μέχρι 11/12.
  • Κάθε Τετάρτη, Πέμπτη, Παρασκευή και Σάββατο, στο «Ζίνα» παρουσιάζεται το έργο «Σχέσεις οργής» της Φρίντας Μπιούμπι σε θεατρική διασκευή Γιάννη Τσίρου και Αννας Βαγενά. Παίζουν: Αννα Βαγενά, Πασχάλης Τσαρούχας, Δημήτρης Πατσής, Κατερίνα Θεοχάρη.
  • Πρεμιέρα, στη Μικρή Χώρα, με το έργο «Ο φίλος μου ο Ντοστογιέφσκι», με τον Φάνη Μουρατίδη. Διασκευή: Δήμητρα Παπαδοπούλου. Σκηνοθεσία: Δήμητρα Παπαδοπούλου, Αγγελίτα Τσούγκου. Μουσική: Ακης Γεροντάκης. Φωτισμοί: Κατερίνα Μαραγκουδάκη. Σκηνικά: Νατάσσα Γρυλάκη. Κοστούμια: Μαρία Κοντοδήμα.
  • Ο Σταύρος Σιόλας παρουσιάζει στον «Πυρήνα» (Μιχαλακοπούλου και Διοχάρους 11, 210 7237150) τραγούδια του και διασκευές γνωστών παραδοσιακών, έντεχνων και θεατρικών τραγουδιών. Καλεσμένη του, η Ελένη Τσαλιγοπούλου.
Πέμπτη 8/12
  • Ο εξαίρετος μουσικός δεξιοτέχνης και συνθέτης Τζιχάν Τούρκογλου προσφέρει (9μμ) ένα «ταξίδι» με «όχημα» το σάζι και μουσική από διαφορετικές περιοχές και παραδόσεις της Τουρκίας, στον πολυχώρο «διέλευσις» (Λέσβου 15 και Πόρου, Κυψέλη, 210 86 13 739).
  • Η Μαρία Σουλτάτου, τραγουδίστρια με μεγάλη θητεία στην ερμηνεία έργων κορυφαίων συνθετών, εμφανίζεται τις Πέμπτες του Δεκέμβρη, στον «Πυρήνα».
  • Πρεμιέρα στο Θέατρο «Εξαρχείων» με τον «Επιθεωρητή» του Γκόγκολ, σε μετάφραση - σκηνοθεσία Ελενας Πατρικίου, σκηνικά Μανόλη Παντελιδάκη, κοστούμια Μαρία Φιλίππου. Παίζουν: Ζαχαρίας Ρόχας, Νίκος Αναστασόπουλος, Γιάννης Κουφαλέξης, Νίκος Ντάλας, κ.ά.
Παρασκευή 9/12
  • «Ο φίλος μου ο Ντοστογιέφσκι»
    «Ο φίλος μου ο Ντοστογιέφσκι»
    «Εντίθ Πιάφ, Μια Ζωή σε Ροζ και Μαύρο» τιτλοφορείται η μουσικοθεατρική παράσταση (8μμ), στην αίθουσα «Αλεξάνδρα Τριάντη» του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών.
  • «Ξαφνική Βροχή...» στο «Γυάλινο - Up Stage» (Λεωφ. Συγγρού 143, Ν. Σμύρνη, 210 9315600), τις Παρασκευές του Δεκέμβρη (10μμ) με την Καλλιόπη Βέττα και τον συνθέτη Γιάννη K. Ιωάννου στο πιάνο. Παρουσιάζουν τραγούδια από το νέο τους δίσκο «Ξαφνική βροχή» και παλαιότερες επιτυχίες τους, μαζί με τραγούδια άλλων δημιουργών.
  • Η μουσική ομάδα των «dorόs» παρουσιάζει (9μμ) πρωτότυπες μουσικές συνθέσεις της με βασικό χαρακτηριστικό τον αυτοσχεδιασμό, στη «διέλευσις».
  • Διήμερο αφιέρωμα στον Παύλο Σιδηρόπουλο στο «Κύτταρο» από τους «Απροσάρμοστους» και τους Δ. Πουλικάκο, Ν. και Β. Σπυρόπουλο («Σπυριδούλα») και Γ. Γιοκαρίνη. Η γιορτή για τον σημαντικότερο Ελληνα ρόκερ, την Παρασκευή 9 και το Σάββατο 10 του Δεκέμβρη, όπως κάθε χρόνο, στη σκηνή που έγραψε ιστορία, από αυτούς που την έγραψαν μαζί και όλους εσάς που κάθε χρόνο τραγουδάτε για Εκείνον..
Σάββατο 10/12
  • Αισθαντικές ερμηνείες από την Diane Schuur, ερμηνεύτρια και πιανίστρια της τζαζ, σήμερα και αύριο, στο «Gazarte».
  • Η Ελλη Πασπαλά και ο Τάκης Φαραζής παρουσιάζουν (9μμ) στο φουαγιέ του θεάτρου «Παλλάς», ένα πρόγραμμα για πιάνο - φωνή, αφιέρωμα στο αγγλόφωνο ερωτικό (κι όχι μόνο) τραγούδι.
  • Εργο του Βαγγέλη Δημητρέα
    Εργο του Βαγγέλη Δημητρέα
    Ο Νίκος Ξυδάκης παρουσιάζει το έργο «Rue Lepsius» - Μουσική Προσωπογραφία του Κ. Π. Καβάφη, σε ποίηση Διονύση Καψάλη, στον «Ιανό» (10μμ). Τραγουδούν: Τάσος Αποστόλου και ο συνθέτης. Αφήγηση: Διονύσης Καψάλης.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ