Τετάρτη 30 Νοέμβρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 30
ΜΕΣΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ
Παράνομη η απόλυση του συνδικαλιστή δημοσιογράφου

Ως «γνώμη-κόλαφο» για όσους επιβάλλουν ατομικές συμβάσεις με δραστικές μειώσεις αποδοχών χαρακτηρίζει το ΔΣ της ΠΟΕΣΥ την απόφαση της Επιθεώρησης Εργασίας Βόλου να κρίνει παράνομη και καταχρηστική την απόλυση του συνδικαλιστή δημοσιογράφου στην εφημερίδα «Θεσσαλία» Θ. Βογιατζή, ζητώντας την επαναπρόσληψή του. Ο Θ. Βογιατζής είχε αρνηθεί να υπογράψει την ατομική σύμβαση με μείωση κατά 20% των αποδοχών του.

Η ΠΟΕΣΥ, αφού παραθέτει αυτούσια τη γνωμοδότηση της Επιθεώρησης Εργασίας Βόλου, εκφράζει την πεποίθηση ότι οι παράνομες και καταχρηστικές απολύσεις εργαζομένων θα ακυρωθούν από τα ελληνικά δικαστήρια και δηλώνει τη συμπαράστασή της στους εργαζομένους σε όλα τα Μέσα Ενημέρωσης.

Στο κείμενο της γνωμοδότησης της Επιθεώρησης Εργασίας αναφέρεται μεταξύ άλλων ότι η απόλυση του εργαζόμενου «θα πρέπει να διερευνηθεί από τα αρμόδια δικαστήρια ως προς την καταχρηστικότητά της», επειδή «διεκδίκησε νόμιμα δικαιώματά του», «αξίωσε από τον εργοδότη να τηρεί τους συμβατικούς όρους», «ανέπτυξε νομική συνδικαλιστική δράση», αλλά και επειδή «η καταγγελία σύμβασης, αν και είναι μονομερής αναιτιώδης δικαιοπραξία, υπόκειται στους περιορισμούς του άρθρου 281ΑΚ (υπέρβαση ορίων καλής πίστης, χρηστών ηθών, κοινωνικού ή οικονομικού σκοπού του δικαιώματος)» κ.ά.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ