Σάββατο 3 Δεκέμβρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΜΙΣΘΩΤΩΝ ΔΙΚΗΓΟΡΩΝ
Η εξάμηνη άσκηση στα δικαστήρια εξελίσσεται σε κοροϊδία

Σε κοροϊδία εξελίσσεται το πρόγραμμα για εξάμηνη άσκηση των νέων δικηγόρων στα δικαστήρια που είχε εξαγγελθεί με τυμπανοκρουσίες από το υπουργείο Δικαιοσύνης και είχε φανατικούς υποστηρικτές το Δικηγορικό Σύλλογο Αθήνας (ΔΣΑ) και την Ενωση Ασκούμενων Νέων Δικηγόρων Αθήνας (ΕΑΝΔΑ). Τώρα, εκ των υστέρων οι ασκούμενοι δικηγόροι μαθαίνουν ότι τα 600 ευρώ της μηνιαίας αμοιβής θα είναι μεικτά, είναι άγνωστο πότε θα τα πάρουν και πιθανότατα αφού εργαστούν απλήρωτοι για όλο το εξάμηνο.

Τις μεθοδεύσεις αυτές είχε καταγγείλει από την πρώτη στιγμή η Επιτροπή Αγώνα Μισθωτών Δικηγόρων, καθώς και η Αγωνιστική Συσπείρωση Δικηγόρων, καταγγέλλοντας πως πρόκειται για μια μορφή «στέιτζ».

Τώρα, πλέο,ν η Επιτροπή Αγώνα Μισθωτών Δικηγόρων απευθύνεται και πάλι στους ασκούμενους δικηγόρους και τους ζητάει να βγάλουν συμπεράσματα από την κοροϊδία που δέχονται με την άσκηση στα δικαστήρια. Η Επιτροπή Αγώνα καταγγέλλει αυτούς που «πούλησαν ελπίδα και έκρυψαν ότι με το πρόγραμμα άσκησης στα δικαστήρια θέλησαν να αναπληρώσουν τα τεράστια κενά στις θέσεις των δικαστικών υπαλλήλων».

Παράλληλα, η Επιτροπή Αγώνα σημειώνει: «Οι αυτοπροβαλλόμενοι ως "σωτήρες" των ασκούμενων, το υπουργείο Δικαιοσύνης, ο ΔΣΑ και η ΕΑΝΔΑ, αυτοί που "συνέβαλαν" και οργάνωσαν το εν λόγω πρόγραμμα και που τώρα "εγγυώνται" ότι θα καταβληθούν τα χρήματα (μια και είναι του ΕΣΠΑ...) είναι οι ίδιοι που χρόνια τώρα εθελοτυφλούν στο φαινόμενο της μαύρης ανασφάλιστης εργασίας που συνοδεύει την άσκηση, εξασφαλίζοντας ένα φθηνό, ευέλικτο και αναλώσιμο υπαλληλικό δυναμικό σε μεγαλοδικηγόρους και δικηγορικές εταιρείες».

Σχετικά με την ασφάλιση των ασκούμενων, η Επιτροπή Αγώνα αναφέρει για την ΕΑΝΔΑ και το ΔΣΑ πως «δεν είπαν κουβέντα για την πρόσφατη θεσμοθέτηση της υποχρεωτικής αυτασφάλισης των ασκούμενων στο Ταμείο Πρόνοιας και την ανά τριετία υπαγωγή όλων των δικηγόρων στην αμέσως ανώτερη ασφαλιστική κλάση, όταν ήδη ένας μεγάλος αριθμός δικηγόρων αδυνατεί να καταβάλει τις ασφαλιστικές του εισφορές»! Επίσης, καλεί τους νέους συναδέλφους τους να μη συμβιβαστούν και να οργανώσουν την πάλη τους μέσα από την Επιτροπή Αγώνα Μισθωτών Δικηγόρων.

Τέλος, η Επιτροπή Αγώνα ζητάει από τους νέους δικηγόρους να αγωνιστούν για κατάργηση της άσκησης και την ένταξή της στο πρόγραμμα σπουδών (μέχρι την κατάργηση ελάχιστο μισθό 1.200 ευρώ με ασφαλιστική κάλυψη), ενώ για τους μισθωτούς δικηγόρους ο μισθός δε μπορεί να είναι μικρότερος των 1.700 ευρώ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ