Τρίτη 6 Δεκέμβρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΤΡΑΠΕΖΕΣ
Πιέζουν και εκβιάζουν τους αγρότες

Είναι γνωστό ότι οι τράπεζες, προκειμένου να εισπράξουν δόσεις εξόφλησης χρεών από πελάτες τους που, λόγω οικονομικής ανέχειας, δεν μπορούν να τις ξεπληρώσουν, χρησιμοποιούν ιδιωτικές εταιρείες σε ρόλο «μπράβου» που πιέζει, εκβιάζει και απειλεί τους οφειλέτες.

Τέτοιες πιέσεις, εκβιασμούς και απειλές δέχονται και πολλοί αγρότες που, καθώς το εισόδημά τους έχει συρρικνωθεί και οδηγούνται στη φτώχεια και στην εξαθλίωση, αδυνατούν ν' ανταποκριθούν στην εξόφληση των φουσκωμένων υπέρογκων και διαρκώς αυξανόμενων από την τοκογλυφία χρεών τους προς τις τράπεζες.

Οπως καταγγέλλει στον «Ρ» ο Σπ. Τσιοτινός, στέλεχος της ΠΑΣΥ, από το Ζάρκο Τρικάλων, πολλοί αγρότες από το Δήμο Φαρκαδόνας, αλλά και άλλοι κάτοικοι των χωριών της περιοχής, δέχονται, σχεδόν καθημερινά, τηλεφωνήματα από εκπροσώπους συγκεκριμένης ιδιωτικής εταιρίας, οι οποίοι πιέζουν, πολλές φορές με προκλητικό ύφος και σε υψηλό τόνο, τους οφειλέτες των τραπεζών να πληρώσουν τις δόσεις που χρωστούν. Και δεν σταματούν τις πιέσεις ακόμα και όταν ο οφειλέτης τους «το ξεκόψει» ότι, επειδή δεν έχει καθόλου λεφτά, δεν πρόκειται να πληρώσει τίποτα. Εκεί που κάπως «προβληματίζονται» είναι όταν κάποιος τους ζητήσει να πουν το όνομά τους, δηλώντας ότι θα απευθυνθεί σε δικηγόρο καταγγέλλοντας πως παρενοχλείται και εκβιάζεται...

«Οι τράπεζες δεν καταλαβαίνουν από οικονομική ανέχεια και από φτώχεια και, εκμεταλλευόμενες το γεγονός ότι οι κυβερνήσεις είναι, πάντα και παντού, με το μέρος τους γιατί είναι ταγμένες να υπηρετούν τα συμφέροντα του κεφαλαίου, επιχειρούν «να βγάλουν από τη μύγα ξίγκι»», λέει ο Σπ. Τσιοτινός. Και τονίζει: «Εμείς δεν λέμε, απλώς, στους τραπεζίτες "ουκ αν λάβοις παρά του μη έχοντος" αλλά τους προειδοποιούμε πως δεν πρόκειται, πια, να ανεχτούμε να θησαυρίζουν σε βάρος μας. Αυτό το διάστημα οι μικρομεσαίοι αγρότες ξεκινάμε νέους αγώνες ενάντια στην πολιτική που αδειάζει, εντελώς, τις μικρές τσέπες των αγροτών, των εργαζομένων και των άλλων λαϊκών στρωμάτων για να φουσκώνουν τα χοντρά πορτοφόλια των τραπεζιτών και των άλλων "χρυσοκάνθαρων" που απομυζούν τον κόπο και ρουφούν το αίμα του ελληνικού λαού. Η αγωνιστική συμμαχία της εργατικής τάξης με τη μικρομεσαία αγροτιά και τους αυτοαπασχολούμενους μπορεί ν' ανατρέψει αυτή την αντιλαϊκή πολιτική, μπορεί ν' ανατρέψει την εξουσία των μονοπωλίων και ν' αναδείξει τη Λαϊκή Εξουσία».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ