Τρίτη 6 Δεκέμβρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 29
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
«Οχι» μουσικών για εξαίρεσή τους από τα ΒΑΕ

Παράσταση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Εργασίας, πραγματοποίησε χτες ο Πανελλήνιος Μουσικός Σύλλογος, αντιδρώντας στην κυβερνητική απόφαση για εξαίρεση των μουσικών και τραγουδιστών στα νυχτερινά κέντρα από τα Βαρέα και Ανθυγιεινά. Ο ΠΜΣ με υπόμνημα που επέδωσε χτες στον υπουργό Απασχόλησης και Κοινωνικής Ασφάλισης Γ. Κουτρουμάνη, χαρακτηρίζει την απόφαση «πρόκληση», «χωρίς επιστημονική τεκμηρίωση», αλλά «πολιτική απόφαση», εξαιρώντας μουσικούς και τραγουδιστές «που εργάζονται ...έως τις πρώτες πρωινές ώρες σε πολύ ανθυγιεινό περιβάλλον (καπνός, ηχορρύπανση κ.ά.)» και καταδικάζοντας «τους νέους συναδέλφους σε εργασία μέχρι τα 65 χρόνια σε χώρο, που πετά τους μουσικούς άνω των 55 χρόνων».

Ο ΠΜΣ τονίζει πως «η συντριπτική πλειοψηφία των μουσικών αδυνατεί να συμπληρώσει και τα 50 ένσημα το χρόνο που απαιτούνται για τη θεώρηση του Βιβλιαρίου Ασθενείας, με αποτέλεσμα να μην έχουν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη» και απαιτεί: Αμεση ανάκληση της προκλητικής απόφασης για την εξαίρεση του επαγγέλματος των μουσικών και τραγουδιστών των νυχτερινών κέντρων από τα ΒΑΕ. Ανανέωση του Βιβλιαρίου Ασθενείας για όλους τους μουσικούς, με μόνη προϋπόθεση τη βεβαίωση του ΠΜΣ για την επαγγελματική ιδιότητα. Τέλος, στη εισφοροδιαφυγή εργοδοσίας και κράτους. Επιστροφή όλων των κλεμμένων στα ασφαλιστικά ταμεία. Καμία αύξηση στις ασφαλιστικές εισφορές των εργαζομένων. Υπολογισμός του χρόνου ανεργίας ως συντάξιμου».

Στη συνάντησή του με αντιπροσωπεία του ΠΜΣ, ο Γ. Κουτρουμάνης ανέφερε ότι η εξαίρεση των μουσικών απορρέει από την κυβερνητική απόφαση πως οι ασφαλισμένοι στα ΒΑΕ δεν πρέπει να ξεπερνούν το 10% του εργατικού δυναμικού και πως ...έπρεπε να βγουν κάποιες κατηγορίες εργαζομένων. Ο ΠΜΣ τόνισε πως θα κλιμακώσει τον αγώνα του, όχι αντιδικώντας με άλλους κλάδους αλλά ενωτικά, διεκδικώντας σύνταξη και δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη για όλους τους μουσικούς.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ