Πέμπτη 8 Δεκέμβρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 30
ΜΕΣΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ
«STAR»
Nέες μειώσεις μισθών

Την πρόθεσή της να προχωρήσει σε νέες μειώσεις ανακοίνωσε χτες στους εργαζόμενους η εργοδοσία στον τηλεοπτικό σταθμό «STAR». Ηδη, η εργοδοσία από τον περασμένο Απρίλη προχώρησε στην εφαρμογή ατομικών συμβάσεων εργασίας με μειώσεις στους μισθούς από 8 ως και 20%. Χτες, με νέο «email» ο διευθυντής του σταθμού Πάνος Κυριακόπουλος, ανακοίνωσε στους εργαζόμενους την πρόθεσή του να προχωρήσει σε νέες μειώσεις για να περιοριστεί το κόστος προκειμένου, όπως χαρακτηριστικά αναφέρει, να «συνεχίζει να λειτουργεί ο σταθμός αλλά αυτό θα πρέπει να γίνει σε άλλη βάση και με χαμηλότερο κόστος. Η κρίση δυστυχώς ήρθε και στο Σταρ και θα πρέπει να την αντιμετωπίσουμε».

Στους λόγους που επικαλείται είναι η συρρίκνωση της διαφημιστικής αγοράς, αναφέροντας ότι από τα σχεδόν 75 εκατομμύρια έσοδα το 2007 αυτά μειώθηκαν στα 27 εκατομμύρια το 2011 (μείωση 64%), παραθέτοντας ως ποιο ανησυχητικό στοιχείο ότι «το 2011 μειώθηκαν κατά 27% συγκριτικά με το 2010, όταν ο κλάδος ήταν ήδη σε βαθιά κρίση».

Σε ό,τι αφορά το «STAR», αναφέρει ότι άρχισε ένα πρόγραμμα μείωσης του κόστους από την αρχή της κρίσης, ενώ το 2011 αύξησε σημαντικά το μερίδιο που λαμβάνει από την διαφημιστική αγορά. Ομως, όπως ισχυρίζεται, «παρά τις σημαντικές περικοπές στο κόστος, λόγω της συνεχούς πτώσης της διαφημιστικής πίτας οι ζημιές δεν μειώνονται».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ