Παρασκευή 9 Δεκέμβρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 28
24ωρο
ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ

Νίκος Κυριακίδης
Νίκος Κυριακίδης
φωτό

Στη μνήμη των συντρόφων: ΜΙΝΑΣ ΓΙΑΝΝΟΥ, ΝΙΚΟΥ ΚΥΡΙΑΚΙΔΗ και ΔΗΜΗΤΡΗ ΣΤΟΛΙΔΗ, που έφυγαν αυτό το χρόνο, προσφέρω 150 ευρώ για την οικονομική εξόρμηση του ΚΚΕ.

Αγγελική Μίχου

***

Στη μνήμη του αγαπημένου μου αδελφού, ΝΙΚΟΛΑΟΥ Χρ. ΜΠΑΚΟΒΑΣΙΛΗ, μόνιμου υποστηριχτή του ΚΚΕ και ψηφοφόρου του, προσφέρω για την οικονομική εξόρμηση του Κόμματος, 200 ευρώ, μέσω ΚΟΒ Πατησίων.

Γεώργιος Μπακοβασίλης

***

φωτό 2

Στη μνήμη των αγαπημένων μας γονιών, ΝΙΚΟΛΑΟΥ και ΕΥΤΥΧΙΑΣ ΑΪΒΑΤΖΙΔΗ, του αδελφού μας, ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΠΑΣΧΑΛΙΔΗ, και του φίλου μας, ΠΑΝΑΓΙΩΤΑΚΗ, που «έφυγε» νωρίς από τη ζωή, καθώς και στη μνήμη όλων των αγωνιστών που έδωσαν το αίμα τους στο μπλόκο της Καλογρέζας, προσφέρουμε 100 ευρώ στο τιμημένο ΚΚΕ, μέσω ΚΟΒ Π. Καισαριανής.

Ηρακλής - Κατερίνα Αϊβατζίδη

***

φωτό 3

Στη μνήμη του παππού τους, αγωνιστή της Εθνικής Αντίστασης και του ΔΣΕ ΔΗΜΗΤΡΗ ΖΩΗ από το Ροδοτόπι Ιωαννίνων, τα εγγόνια του, Σωτήρης Μανούσης και Κατερίνα Μπάκα, καθώς και στη μνήμη των συντρόφων ΑΛΕΚΟΥ ΣΠΥΡΟΥ και ΤΑΚΗ ΠΑΤΟΥΛΑ, προσφέρουν στη ΝΕ Ιωαννίνων του ΚΚΕ 120 ευρώ.

***

φωτό

Ο ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΑΡΑΜΑΝΟΣ γεννήθηκε στο Μάνεσι Αργολίδας την 1.9.1929 από γονείς αγροτοκτηνοτρόφους κομμουνιστές. Ο πατέρας του είχε εξοριστεί στην Ικαρία για πολλά χρόνια. Ετσι, το βάρος της επιβίωσης της οικογένειας είχε πέσει επάνω του. Αριστος μαθητής στο σχολείο μπήκε πρώτος στην Ανωτάτη Εμπορική (ΑΣΟΕΕ). Από μικρό τον συνεπήραν οι ιδέες του ΚΚΕ και εντάχθηκε στα Αετόπουλα και στην ΕΠΟΝ, πολεμώντας του Γερμανούς. Διώχθηκε για τις ιδέες του σε όλα τα στάδια της ζωής του. Αριστούχος απόφοιτος της ΑΣΟΕΕ, πέρναγε όλους τους διαγωνισμούς πρόσληψης για δημόσιες θέσεις (Τράπεζα Ελλάδας, Υπουργεία Συντονισμού και Οικονομικών) αλλά η «Εθνικοφροσύνη» δεν του έδινε πιστοποιητικό κοινωνικών φρονημάτων για να πιάσει δουλειά. Μόλις, το 1958 όταν η ΕΔΑ έπιασε στις εκλογες 25%, επέτρεψαν την πρόσληψή του στο Υπ. Οικονομικών. Το 1967 η χούντα τον απέλυσε γιατί αρνήθηκε την προπαγάνδα υπέρ της στα χωριά της Αιτωλοακαρνανίας, όπου τον είχε μεταθέσει,. Προσωπικός φίλος του Κώστα Κάππου, έδρασε μαζί του στον αντιδικτατορικό αγώνα. Το 1974 επανήλθε στην υπηρεσία του και έδρασε ως συνδικαλιστής, δραστήριο μέλος του ΚΚΕ. Ως στέλεχος της ΔΑΣ εκλέχτηκε επανειλημμένα μέλος του ΔΣ του Συλλόγου Εργαζομένων Αττικής και νήσων. Υπήρξε πρόεδρος της Επιτροπής Ειρήνης της ΕΕΔΥΕ Δάφνης και του παραρτήματος ΠΕΑΕΑ ν. Αργολίδας. Απεβίωσε στις 28 Δεκέμβρη 2010 σε ηλικία 81 ετών. Η σπορά που έριξε γύρω του έπιασε τόπο. Η γυναίκα του, τα τρία παιδιά του και όλα τα εγγόνια του είναι κομμουνιστές και συνεχίζουν το έργο του μέχρι να αλλάξει αυτός ο κόσμος της καπιταλιστικής βαρβαρότητας και να ανατείλει ο νέος κόσμος του κομμουνισμού που ονειρεύτηκε και πάλεψε μέχρι το τέλος της ζωής του.

ΑΛΕΚΟΣ ΣΠΥΡΟΥ
ΑΛΕΚΟΣ ΣΠΥΡΟΥ
Στη μνήμη του και επ' ευκαιρία της συμπλήρωσης ενός έτους από το θάνατό του, ο γιος του Χρήστος Καραμάνος κατέθεσε στην ΚΟΒ του υπουργείου Οικονομικών, 300 ευρώ για την οικονομική ενίσχυση του ΚΚΕ, για να συνεχίσει να αγωνίζεται υπέρ της εργατικής τάξης της χώρας μας, όπως ήταν και η επιθυμία του.


ΤΑΚΗΣ ΠΑΤΟΥΛΑΣ
ΤΑΚΗΣ ΠΑΤΟΥΛΑΣ

 ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΖΩΗΣ
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΖΩΗΣ

ΕΥΤΥΧΙΑ ΑΪΒΑΤΖΙΔΗ
ΕΥΤΥΧΙΑ ΑΪΒΑΤΖΙΔΗ

ΝΙΚΟΣ ΑΪΒΑΤΖΙΔΗΣ
ΝΙΚΟΣ ΑΪΒΑΤΖΙΔΗΣ

ΜΙΝΑ ΓΙΑΝΝΟΥ
ΜΙΝΑ ΓΙΑΝΝΟΥ

 ΜΗΤΣΟΣ ΣΤΟΛΙΔΗΣ
ΜΗΤΣΟΣ ΣΤΟΛΙΔΗΣ

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΑΡΑΜΑΝΟΣ
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΑΡΑΜΑΝΟΣ

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ