Κυριακή 11 Φλεβάρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΑΝΑΣΚΟΠΗΣΗ
Συνεχίζονται αμείωτα οι «τρομοπιέσεις»

Ενα δημοσίευμα της εφημερίδας «Λος Αντζελες Τάιμς» με την υπογραφή του Ουόρεν Μέρι (πρώην στελέχους της αμερικανικής πρεσβείας στην Αθήνα) επανέφερε το θέμα της τρομοκρατίας σε συνδυασμό με την ασφάλεια των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004. Ο ίδιος ο συντάκτης του άρθρου ομολόγησε σε συνέντευξή του σε ελληνικό τηλεοπτικό κανάλι ότι η πηγή των πληροφοριών του ήταν το FBI και η CIA. O Μέρι πρότεινε στη Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή να θέσει στην ελληνική κυβέρνηση χρονικό περιθώριο μέχρι το τέλος του 2001, ώστε αν μέχρι τότε δεν έχει συλληφθεί η «17 Νοέμβρη», οι Ολυμπιακοί Αγώνες να γίνουν στη Σεούλ, είτε στο Λος Αντζελες.

Πίσω και από αυτό το δημοσίευμα βρίσκεται η ίδια η αμερικανική κυβέρνηση που συνεχίζει να πιέζει τόσο για την ψήφιση του «τρομονόμου», όσο και για την ανάληψη των υπηρεσιών ασφάλειας των Αγώνων από τις υπηρεσίες των ΗΠΑ.

Η κυβέρνηση αντί να αντιμετωπίσει την προφανή διασύνδεση της αρθρογραφίας με τις πιέσεις των Αμερικανών, προτίμησε να στραφεί στην υποτίμηση του γεγονότος, υποτιμώντας το συντάκτη του άρθρου. Ομως η αλήθεια είναι ότι ο Μέρι πριν από ένα χρόνο συναντήθηκε με τρεις κορυφαίους υπουργούς της ελληνικής κυβέρνησης και με τον ίδιο τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ