Σάββατο 10 Δεκέμβρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 28
24ωρο
ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ

ΣΑΡΑΝΤΑΚΟΥ ΘΕΟΔΩΡΑ
ΣΑΡΑΝΤΑΚΟΥ ΘΕΟΔΩΡΑ
φωτό

Σήμερα 10 Δεκέμβρη, συμπληρώνονται 19 χρόνια από το «φευγιό» της αγαπημένης μου μητέρας, ΘΕΟΔΩΡΑΣ ΣΑΡΑΝΤΑΚΟΥ, αγωνίστριας της Εθνικής Αντίστασης, πιστή στα ιδανικά του σοσιαλισμού.

Στη μνήμη της, και αντί για λουλούδια, προσφέρω 100 ευρώ για την οικονομική εξόρμηση του ΚΚΕ, μέσω ΚΟ Γυθείου.

Κατερίνα

***

φωτό 2

Στη μνήμη του πατέρα μου, ΙΣΙΔΩΡΟΥ ΠΑΝΤΕΛΑΡΟΥ, αγωνιστή στην προ δικτατορίας ΕΔΑ, και της μητέρας μου, ΜΑΓΔΑΣ ΠΑΝΤΕΛΑΡΟΥ (Μαμή), γραμματέα της Εθνικής Αλληλεγγύης με το ΕΑΜ στην περίοδο της γερμανικής κατοχής, ο γιος τους, Γιάννης Παντελάρος, προσφέρει 100 ευρώ, μέσω ΚΟΒ Κέντρου Χαϊδαρίου, για την οικονομική εξόρμηση του ΚΚΕ.

***

φωτό

Ο ΠΑΣΧΑΛΗΣ ΤΣΙΑΠΗΣ καταγόταν από την Κορνοφωλιά Εβρου. Ηταν Γραμματέας της ΚΟΒ Ανω Λιοσίων.

Στην άσβεστη μνήμη του αγαπημένου μας συζύγου και θείου, που την 1η Δεκέμβρη συμπληρώθηκαν 9 χρόνια φυσικής του απουσίας, αλλά είναι πάντα στη σκέψη μας, προσφέρουμε στο ΚΚΕ, που τόσο αγαπούσε, 50 ευρώ ενίσχυση.

Η σύζυγος, Αντιγόνη Τσιάπη

ο ανιψιός του, Νίκος Τσιάπης

***

Στη μνήμη του συντρόφου μας ΔΗΜΗΤΡΗ ΣΙΑΜΕΤΗ, οι σύντροφοι από την ΚΟΒ του προσφέρουν στο Κόμμα 305 ευρώ, μέσω ΚΟΒ Κεντρικού Χαλανδρίου.

***

Στη μνήμη του πατέρα μου, ΜΙΧΑΛΗ ΤΖΟΜΠΑΝΑΚΗ, αγωνιστή πιστού οπαδού του ΚΚΕ μέχρι το τέλος της ζωής του, προσφέρω 100 ευρώ στην οικονομική εξόρμηση του ΚΚΕ, μέσω ΚΟΒ Κέντρου Βύρωνα.

Μανώλης Τζομπανάκης

***

φωτό

Στη μνήμη του σ/φου ΜΗΤΣΟΥ ΣΤΟΛΙΔΗ, η ΚΟΒ Κεντρικού Χαλανδρίου προσφέρει στο Κόμμα 230 ευρώ.

***

φωτό

Κλείνει ένας χρόνος από το θάνατο της αγωνίστριας ΚΑΛΛΙΟΠΗΣ ΚΑΛΤΣΑ, το γένος ΠΕΪΟΥ ΘΥΜΙΟΥ. Γεννήθηκε στη Νάουσα το 1927 από εργατική οικογένεια και από μικρή μπήκε στη βιοπάλη. Κατατάχτηκε στον ΔΣΕ και πήρε μέρος σε πολλές μάχες. Στη μάχη του Τσάρνου, τον Αύγουστο του 1949, τραυματίστηκε, παίρνοντας μαζί της το θραύσμα του τραυματισμού της μέχρι το θάνατό της, στις 13 Δεκέμβρη 2010. Αναδείχτηκε λοχίας του ΔΣΕ και για τη μαχητικότητα και την αυτοθυσία που επέδειξε ως μαχήτρια βραβεύθηκε με το παράσημο «ΗΛΕΚΤΡΑ» (περιοδικό «ΕΘΝΙΚΗ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ», Τ. 131, Σελ. 64, αρ. 341). Με τη λήξη του Εμφυλίου βρέθηκε πολιτικός πρόσφυγας στην Τασκένδη, παντρεμένη με τον αγωνιστή ΕΛΑΣίτη, τραυματία του Δεκέμβρη '44 και μαχητή του ΔΣΕ, Θανάση Καλτσά, από τον Αλμυρό Μαγνησίας.

ΠΑΝΤΕΛΑΡΟΣ ΙΣΙΔΩΡΟΣ
ΠΑΝΤΕΛΑΡΟΣ ΙΣΙΔΩΡΟΣ
Στη μνήμη της ΚΑΛΛΙΟΠΗΣ ΚΑΛΤΣΑ, ο σύζυγός της, τα παιδιά και τα εγγόνια και ο συμμαχητής της, Γιώργος Σύρος, προσφέρουν στο ΚΚΕ, μέσω ΚΟΒ Ραφήνας, 30 ευρώ και 20 ευρώ στο Παράρτημα ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ Ραφήνας. Αιώνια η μνήμη της!


ΜΗΤΣΟΣ ΣΤΟΛΙΔΗΣ
ΜΗΤΣΟΣ ΣΤΟΛΙΔΗΣ

ΜΑΓΔΑ ΠΑΝΤΕΛΑΡΟΥ
ΜΑΓΔΑ ΠΑΝΤΕΛΑΡΟΥ

ΠΑΣΧΑΛΗΣ ΤΣΙΑΠΗΣ
ΠΑΣΧΑΛΗΣ ΤΣΙΑΠΗΣ

ΚΑΛΛΙΟΠΗ ΚΑΛΤΣΑ
ΚΑΛΛΙΟΠΗ ΚΑΛΤΣΑ

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ