Κυριακή 11 Δεκέμβρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Μεθαύριο η απεργία στο Θριάσιο

Απεργιακή συγκέντρωση στις 10 π.μ. στην πλατεία Ηρώων στην Ελευσίνα. Μεγάλη συναυλία έξω από την πύλη του εργοστασίου στις 6 μ.μ.

Οι χαλυβουργοί κλιμακώνουν τον αγώνα τους με πρώτο σημαντικό σταθμό τη μεθαυριανή 24ωρη απεργία που θα γίνει σε όλο το Θριάσιο. Απεργιακή συγκέντρωση θα γίνει στις 10 το πρωί στην πλατεία Ηρώων στην Ελευσίνα. Οπως επισημάνθηκε και στη σύσκεψη για την οργάνωση αλληλεγγύης που έγινε την Πέμπτη στις πύλες του εργοστασίου, με πρωτοβουλία της Γραμματείας Αττικής του ΠΑΜΕ, η αλληλεγγύη πρέπει να δυναμώσει ολόπλευρα. Να εκφραστεί με κάθε τρόπο, υλικά και ηθικά. Αλλά και, πάνω απ' όλα με στόχο την ένταση της πάλης ενάντια στον Μάνεση και την τάξη του, κάτι που απαιτεί δράση για να φουντώσει το ταξικό μέτωπο όλων των εργατών ώστε να μπουν εμπόδια στη στρατηγική κυβέρνησης - ΕΕ - ΔΝΤ, τις μειώσεις μισθών, την κατάργηση των ΣΣΕ, να απαντηθούν οι εκβιασμοί της μεγαλοεργοδοσίας, να αποκαλυφθεί πόσο και γιατί είναι διαμετρικά αντίθετα τα συμφέροντα των εργατών και του κεφαλαίου. Σ' αυτό το πλαίσιο, η επιτυχία της μεθαυριανής απεργίας πρέπει να γίνει υπόθεση κάθε κλαδικού συνδικάτου.

Ταυτόχρονα, τη μέρα της απεργίας οργανώνεται νέα συναυλία αλληλεγγύης στις 6 μ.μ. στην πύλη του εργοστασίου, με τη συμμετοχή των Βασίλη Παπακωνσταντίνου, Διονύση Τσακνή και Λαυρέντη Μαχαιρίτσα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ