Τρίτη 13 Δεκέμβρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 35
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΜΟΛΥΝΣΗ ΑΣΩΠΟΥ ΜΕ ΕΞΑΣΘΕΝΕΣ ΧΡΩΜΙΟ
Χίλιες φορές πάνω από τα όρια!

Να δώσει στη δημοσιότητα κάθε στοιχείο που υπάρχει για Ασωπό, Αυλίδα και Μεσσαπία και να πραγματοποιήσει Περιφερειακό Συμβούλιο για την άμεση και ολοκληρωμένη αντιμετώπιση του ζητήματος, της μόλυνσης των περιοχών αυτών με το καρκινογόνο εξασθενές χρώμιο. Αυτό ζητούν από τον Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας με ανακοίνωσή τους οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι του ΚΚΕ που εκλέχθηκαν με το ψηφοδέλτιο της «Λαϊκής Συσπείρωσης» Τ. Χρονάς, Σ. Ντούρου και Γ. Γκικόπουλος.

Αφορμή για την ανακοίνωση στάθηκαν οι εξής δύο σημαντικές εξελίξεις, που παρουσιάστηκαν από τα τοπικά μέσα ενημέρωσης:

  • Ο Δήμος Τανάγρας πραγματοποίησε δειγματοληπτικό έλεγχο των νερών του και διαπίστωσε πως το εξασθενές χρώμιο είναι 1.000 φορές πάνω από τα επιτρεπτά όρια.
  • Ο αρμόδιος αντιπεριφερειάρχης Στερεάς σε συνέντευξή του μίλησε για τον προβληματισμό που υπάρχει στις υπηρεσίες της Περιφέρειας και αποκάλυψε πως χτες ο ίδιος και αρμόδιοι παράγοντες της Βοιωτίας επρόκειτο να επισκεφθούν το υπουργείο Περιβάλλοντος, για επείγουσα εκτίμηση της κατάστασης και λήψη άμεσων αποτελεσματικών μέτρων.

«Μετά και απ' αυτές τις εξελίξεις - τονίζουν - η "Λαϊκή Συσπείρωση" Στερεάς, που κατ' επανάληψη έχει θέσει θέμα για περιορισμένη και αναποτελεσματική παρέμβαση των αρμοδίων, τόσο στον περιορισμό της ρύπανσης, όσο και στην υλοποίηση μέτρων για την ασφαλή υδροδότηση της περιοχής αυτής, της Αυλίδας και των Μεσσαπίων, θεωρεί πως κυβέρνηση, υπουργείο, Περιφέρεια και τοπικές Διοικήσεις έλεγαν ψέματα και έδιναν απατηλές υποσχέσεις.

Καταδικάζουμε, απερίφραστα, τις πολιτικές των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ, που οδήγησαν τα πράγματα στη σημερινή κατάσταση. Θεωρούμε πως η υπεράσπιση των συμφερόντων της πλουτοκρατίας ήταν σταθερή επιδίωξη και των δύο. Γι' αυτό τους άφηναν να δρουν ασύδοτα και χωρίς περιορισμούς χάριν της κερδοφορίας των επενδύσεών τους. Με μερικά πρόστιμα, που για αυτούς ήταν πενταροδεκάρες, επειδή τάχα πλήρωναν για τη ρύπανση που προκαλούσαν, τους επέτρεπαν κάθε παρανομία, στα πλαίσια της αρχής ο ρυπαίνων πληρώνει που άρεσε πολύ και στον ΣΥΡΙΖΑ.

Σε αυτή την βάση, η "Λαϊκή Συσπείρωση", καλεί το λαό νααξιοποιήσειτην εμπειρία του και να αγωνιστεί επίμονα και αταλάντευτα για το δικαίωμά του στη ζωή. Για ανθρώπινες συνθήκες διαβίωσης σε ένα προστατευμένο περιβάλλον, που μόνο μια αντιμονοπωλιακή κυβέρνηση μπορεί να εξασφαλίσει».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ