Τρίτη 13 Δεκέμβρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 38
ΜΕΣΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ
Νέα κινητοποίηση στο STAR

Ατομικές συμβάσεις και στη «Ναυτεμπορική»

Σε νέα στάση εργασίας προχώρησαν χτες οι εργαζόμενοι στον τηλεοπτικό σταθμό STAR, απαιτώντας την άμεση επαναπρόσληψη των έξι δημοσιογράφων, οι οποίοι απολύθηκαν γιατί δεν υπέγραψαν τον περασμένο Απρίλη τις ατομικές συμβάσεις εργασίας με μειώσεις στους μισθούς τους. Οι δημοσιογράφοι και οι διοικητικοί υπάλληλοι του σταθμού πραγματοποίησαν στάση εργασίας από τις 18.00 ως τις 22.00 και οι τεχνικοί από τις 17.45 ως τις 20.45, με αποφάσεις των ΔΣ της ΕΣΗΕΑ, της ΕΠΗΕΑ και της ΕΤΙΤΑ.

Στο μεταξύ, η εργοδοσία στο STAR με ανακοινώσεις του διευθυντή του σταθμού Πάνου Κυριακόπουλου προτίθεται να προχωρήσει σε νέες μειώσεις στους μισθούς αλλά και σε νέες απολύσεις προκειμένου να περιορίσει το ...κόστος. Να σημειωθεί ότι ήδη στην πλειοψηφία των εργαζομένων έχουν εφαρμοστεί οι ατομικές συμβάσεις εργασίας με μειώσεις ως και 20%.

Την ίδια στιγμή αντιμέτωποι με τις προθέσεις της εργοδοσίας να προχωρήσει σε ατομικές συμβάσεις εργασίας με μειώσεις στους μισθούς από 17% ως 20%, με ισχύ από 1.1.2012 ως 31.12.2014 βρίσκονται και οι εργαζόμενοι στην οικονομική εφημερίδα «Ναυτεμπορική». Μάλιστα, η εργοδοσία ζήτησε από τους εργαζόμενους να καταθέσουν διευκρινιστικές ερωτήσεις αλλά και προτάσεις σε ό,τι αφορά την ατομική σύμβαση που τους μοιράστηκε, σε ποια σημεία αυτής αντιδρούν ή ακόμη και σε ποια συμφωνούν.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ