Τρίτη 13 Δεκέμβρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 38
ΜΕΣΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ
Συναυλία για τους εργαζόμενους του ALTER

Συναυλία αλληλεγγύης διοργανώνουν για την ερχόμενη Πέμπτη 15 Δεκέμβρη οι απλήρωτοι εργαζόμενοι δημοσιογράφοι, διοικητικοί υπάλληλοι και τεχνικοί του ALTER, οι οποίοι από τις 10 Νοέμβρη βρίσκονται σε νέα επίσχεση εργασίας και από το περασμένο Πάσχα σε συνεχείς κινητοποιήσεις με απεργίες, στάσεις εργασίας και επισχέσεις εργασίας. Η συναυλία θα πραγματοποιηθεί στις 8 το βράδυ στο κτίριο του καναλιού στο Μπουρνάζι (Αγίας Παρασκευής 40), με τη συμμετοχή των Γ. Κότσιρα, Δ. Τσακνή, Μ. Φάμελου, Ν. Ζιώγαλα και τους «KollektiVa» αλλά και τη στήριξη των εργαζομένων από τον Τύπο και τα ΜΜΕ.

Οι 800 απλήρωτοι, εδώ και 10 μήνες, εργαζόμενοι του τηλεοπτικού σταθμού ALTER, έχουν διακόψει τη ροή προγράμματος του καναλιού για 15 περίπου μέρες μεταδίδοντας τόσο το λόγο της κινητοποίησής τους και τα αιτήματά τους, αποκαλύπτοντας συγχρόνως την κοροϊδία της εργοδοσίας που ενώ συνεχόμενα δεσμεύεται και υπόσχεται ότι θα καταβάλει τα δεδουλευμένα τους, μέχρι στιγμής δεν το έχει κάνει. Δηλώνουν αποφασισμένοι να συνεχίσουν μέχρι τέλους ενωμένοι σαν γροθιά μέχρι να εξοφληθούν, ενώ δηλώνουν ότι σε οποιαδήποτε προσπάθεια μείωσης των μισθών τους ή περικοπής του προσωπικού θα είναι αμείλικτοι.

Παράλληλα, με τις κάρτες που όλο το 24ωρο μεταδίδονται στέλνουν μηνύματα συμπαράστασης τόσο στους εργαζόμενους του Τύπου και ΜΜΕ που πλήττονται τα δικαιώματά τους με ατομικές συμβάσεις εργασίας και μειώσεις μισθών, με απολύσεις ή με εφεδρείες όσο και στους εργαζόμενους της Ελληνικής Χαλυβουργίας, που συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις.

Την ίδια στιγμή καλούν όλους τους εργαζόμενους να ενωθούν και να συσπειρωθούν, να παλέψουν και να διεκδικήσουν όλα όσα τους ανήκουν, να μην αφήσουν την εργοδοσία να τους επιβάλλει τα σχέδιά της.

Στο μεταξύ καθημερινές έχουν γίνει σχεδόν οι επισκέψεις αλλά και τα μηνύματα αλληλεγγύης και συμπαράστασης που φτάνουν στο κανάλι του Μπουρναζίου από απλούς πολίτες, από μαζικούς φορείς και από εργαζόμενους στον Τύπο και τα ΜΜΕ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ