Τετάρτη 14 Δεκέμβρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 28
24ωρο
ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ

ΑΝΤΩΝΗΣ ΑΝΤΥΠΑΣ
ΑΝΤΩΝΗΣ ΑΝΤΥΠΑΣ
φωτό

Στην μνήμη του παλαίμαχου αγωνιστή, ΓΕΡΑΣΙΜΟΥ ΤΣΑΚΑΡΙΣΙΑΝΟΥ, του πάντα πρόθυμου για κάθε προσφορά στον αγώνα, και για τα 13 χρόνια που έφυγε από τη ζωή (28.12.1998), αναπληρώνοντας την προσφορά του, η συναγωνίστρια γυναίκα του, Νικολέτα, και τα παιδιά της, προσφέρουν 50 ευρώ για τις ανάγκες του παραρτήματος ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ Γαλατσίου και, για τις ανάγκες του αγώνα, στην οικονομική εξόρμηση του ΚΚΕ, μέσω ΚΟΒ Γαλατσίου, 350 ευρώ.

***

φωτό 2

Συμπληρώθηκαν 40 ημέρες χωρίς το σύντροφο και καλό φίλο, ΕΞΑΡΧΟ ΑΛΕΚΟ, μέλος του ΚΚΕ. Σε κάθε μας βήμα στο Συνδικάτο Οικοδόμων Αθήνας και στο Κόμμα, μας συντροφεύει η ανάμνησή του. Επίσης, στις 6 Δεκέμβρη συμπληρώθηκε ένας χρόνος που «έφυγε» από κοντά μας ο σ. ΝΙΚΟΣ ΚΥΡΙΑΚΙΔΗΣ, στέλεχος του ΚΚΕ.

Στην μνήμη τους προσφέρω 50 ευρώ στο ΚΚΕ που υπηρέτησαν πιστά, μέσω της ΚΟΒ Οικοδόμων Αθήνας της Αχτίδας Κατασκευών.

Φουσέκης Παναγιώτης

***

φωτό 2

Στην μνήμη των αγαπημένων μας, ΛΑΜΠΡΟΥ ΚΟΡΩΝΑΙΟΥ και ΜΑΝΟΥ ΚΑΛΑΦΑΤΕΛΗ, για την οικονομική εξόρμηση του Κόμματος, μέσω «Ριζοσπάστη», προφέρουμε 50 ευρώ.

Μαίρη, Λίτσα, Γιώργης

***

Στην μνήμη του αγαπημένου μας, ΘΟΔΩΡΟΥ ΠΑΠΑΔΗΜΑ, που λείπει από κοντά μας από τις 8 Δεκέμβρη 1992, προσφέρουμε 70 ευρώ για την οικονομική εξόρμηση του Κόμματός μας, μέσω ΚΟΒ Τουρκοβουνίων - Πολυγώνου - Ανω Αμπελοκήπων.

Η σύντροφός του, Ελένη

η κόρη του, Μαίρη

***

φωτό

Με την συμπλήρωση 6 χρόνων από το θάνατο του αλησμόνητου σ. ΑΝΤΩΝΗ ΑΝΤΥΠΑ, ο Δημήτρης Πολίτης προσφέρει στη μνήμη του, για την οικονομική εξόρμηση του Κόμματος, 100 ευρώ, μέσω ΚΟΒ Εθνικής Τράπεζας.

***

Στη μνήμη του συναγωνιστή ΜΥΡΟΓΙΑΝΝΗ ΔΗΜΗΤΡΗ, πιστού φίλου του ΚΚΕ, προσφέρω 50 ευρώ μέσω της Αχτίδας Υγείας - Πρόνοιας Αττικής.

ΓΕΡΑΣΙΜΟΣ ΤΣΑΚΑΡΙΣΙΑΝΟΣ
ΓΕΡΑΣΙΜΟΣ ΤΣΑΚΑΡΙΣΙΑΝΟΣ
Νίκος Χάρης

***

φωτό 3

Ο ΛΑΖΑΡΟΣ (Μακρής) ΤΣΙΛΟΓΛΑΝΙΔΗΣ του Κωνσταντίνου, γεννήθηκε το 1925 στο Μεσόβουνο του νομού Κοζάνης. Το 1941, στις 23 Οκτώβρη, οι Γερμανοί σκότωσαν όλους τους άντρες του Μεσόβουνου, από 16 χρονών και πάνω. Ανάμεσα στους σκοτωμένους και ο πατέρας του Λάζαρου. Στη συνέχεια τα γυναικόπαιδα τα πήγαν στην Πτολεμαΐδα. Εκεί ο Λάζαρος αμέσως οργανώθηκε στο ΕΑΜ. Μέσα από σκληρούς αγώνες ενάντια στους κατακτητές ανδρώθηκε και συνέχισε μέσα από τις γραμμές του Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας. Σκοτώθηκε το 1950 στο Βέρμιο.

Ο ΓΙΑΝΝΗΣ (Γιάγκος) ΤΣΙΛΟΓΛΑΝΙΔΗΣ του Κωνσταντίνου, ήταν αδελφός του Λάζαρου. Γεννήθηκε το 1927 στο Μεσόβουνο. Σε μικρή ηλικία, λόγω της δράσης του αδελφού του, βασανίστηκε στις φυλακές Κοζάνης. Πολέμησε μέσα από τις γραμμές του ΔΣΕ και σκοτώθηκε στο Γράμμο.

Στη μνήμη τους, καθώς και στη μνήμη της ΜΑΡΙΑΣ ΤΣΙΛΟΓΛΑΝΙΔΟΥ, που γεννήθηκε στο Μεσόβουνο Πτολεμαΐδας, που έφυγε από τη ζωή πριν από 9 χρόνια, η αδελφή τους Ουρανία Σπυράτου, προσφέρει στο ΚΚΕ 50 ευρώ, για την οικονομική εξόρμηση, μέσω ΚΟΒ Ιλισίων.

***

φωτό

Ο ΓΚΕΛΕΒΙΤΗΣ ΝΙΚΟΣ γεννήθηκε το 1925 στο χωριό Βαψώρι Καστοριάς. Εντάχθηκε στις γραμμές του Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας, την άνοιξη του 1947. Ηταν θαρραλέος και ικανός αξιωματικός. Ως διοικητής Λόχου συμμετείχε στην επιχείρηση της 18ης Ταξιαρχίας στη Νάουσα, στις 22 Δεκέμβρη 1948. Στην έφοδο που έκανε ο λόχος του στον Αη - Λιά(ύψωμα), ο Νίκος έπεσε νεκρός. Τα οστά του είναι στο κοινοτάφιο του νεκροταφείου Νάουσας. Με διάταγμα της Προσωρινής Κυβέρνησης, από 3 Φλεβάρη 1949, ονομάστηκε Λοχαγός τιμημένος νεκρός και του απονεμήθηκε το Μετάλλιο Στρατιωτικής Αξίας Β' Τάξης. Με το μετάλλιο αυτό βραβεύτηκαν μόνον 13 αξιωματικοί του ΔΣΕ.

 ΚΟΡΩΝΑΙΟΣ ΛΑΜΠΡΟΣ
ΚΟΡΩΝΑΙΟΣ ΛΑΜΠΡΟΣ
Στην μνήμη του, προσφέρω στην οικονομική εξόρμηση του ΚΚΕ 50 ευρώ, μέσω της ΚΟΒ Ηρακλείου Αττικής.

Κυρίτσης Νίκος


ΚΑΛΑΦΑΤΕΛΗΣ ΜΑΝΩΛΗΣ
ΚΑΛΑΦΑΤΕΛΗΣ ΜΑΝΩΛΗΣ

ΝΙΚΟΣ ΚΥΡΙΑΚΙΔΗΣ
ΝΙΚΟΣ ΚΥΡΙΑΚΙΔΗΣ

ΓΚΕΛΕΒΙΤΗΣ ΝΙΚΟΣ
ΓΚΕΛΕΒΙΤΗΣ ΝΙΚΟΣ

ΛΑΖΑΡΟΣ ΜΑΚΡΗΣ ΤΣΙΛΟΓΛΑΝΙΔΗΣ
ΛΑΖΑΡΟΣ ΜΑΚΡΗΣ ΤΣΙΛΟΓΛΑΝΙΔΗΣ

ΓΙΑΝΝΗΣ ΓΙΑΓΚΟΣ ΤΣΙΛΟΓΛΑΝΙΔΗΣ
ΓΙΑΝΝΗΣ ΓΙΑΓΚΟΣ ΤΣΙΛΟΓΛΑΝΙΔΗΣ

ΜΑΡΙΑ ΤΣΙΛΟΓΛΑΝΙΔΟΥ
ΜΑΡΙΑ ΤΣΙΛΟΓΛΑΝΙΔΟΥ

ΑΛΕΚΟΣ ΕΞΑΡΧΟΣ
ΑΛΕΚΟΣ ΕΞΑΡΧΟΣ

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ