Παρασκευή 16 Δεκέμβρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ ΟΤΟΕ
Αποφάσισε να μην κάνει τίποτα

Την απόφαση να μην κάνει τίποτα, πήρε η πλειοψηφία της ΟΤΟΕ, ενάντια στο χτύπημα των μισθών, την κατάργηση δικαιωμάτων και κατακτήσεων. Επίθεση που αυτή την περίοδο εκφράζεται κυρίως μέσα από τα αναγγελθέντα σχέδια της τράπεζας Πειραιώς να μειώσει τους μισθούς κατά 12% και όπου αυτό δεν είναι δυνατόν να εφαρμόσει την εκ περιτροπής εργασία (στη συγκεκριμένη περίπτωση καθιερώνοντας την 4ήμερη εβδομαδιαία απασχόληση και την αντίστοιχη μείωση στις αποδοχές). Συνδικαλιστές αναφέρουν ότι η εκ περιτροπής εργασία θα εφαρμοστεί περίπου στους 2.000 εργαζόμενους από τους 4.500 και πλέον εργαζόμενους που απασχολεί συνολικά.

Σε αυτή την αντεργατική καταιγίδα η πλειοψηφία της ΟΤΟΕ (ΠΑΣΚΕ, ΔΑΚΕ και άλλες συνδικαλιστικές δυνάμεις του εργοδοτικού συνδικαλισμού) αποφάσισε να απαντήσει ως εξής: Να βγάλουν ανακοίνωση, να κάνει συγκέντρωση εργαζομένων την άλλη Τρίτη (όχι απεργία ή άλλη μορφή αποχής από την εργασία) και να συγκαλέσουν Γενικό Συμβούλιο σήμερα!

Στην αντίπερα όχθη οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ τόνισαν ότι πρέπει τώρα άμεσα η ΟΤΟΕ και οι Σύλλογοι της Τράπεζας Πειραιώς να κάνουν παρέμβαση στην εργοδοσία, απαιτώντας να πάρει πίσω τα μέτρα. Οι σύλλογοι να προχωρήσουν σε συνελεύσεις ή συγκεντρώσεις με αιτήματα ενάντια στα μέτρα αυτά.

Παράλληλα, οι ταξικές δυνάμεις τόνισαν πως η εξέλιξη αυτή είναι συνέχεια όσων έχουν ήδη συμβεί σε άλλες τράπεζες και γι' αυτό πρέπει να δοθεί αγωνιστική απάντηση από όλο τον κλάδο. Στην κατεύθυνση αυτή πρότεινε την κήρυξη απεργίας την άλλη βδομάδα, με αίτημα την υπογραφή κλαδικής ΣΣΕ, διεκδικώντας αυξήσεις, σταθερή και μόνιμη δουλειά για όλους. Ο αγώνας να κλιμακωθεί με πολύμορφες κινητοποιήσεις και να συντονιστεί με τους άλλους κλάδους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ