Σάββατο 17 Δεκέμβρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 30
ΜΕΣΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ
Συμπαραστέκονται στους εργαζόμενους του «ALTER»

Συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους οι πάνω από 10 μήνες απλήρωτοι εργαζόμενοι στον τηλεοπτικό σταθμό «ALTER», παρά τις προσπάθειες φίμωσής τους τόσο από τον ιδιοκτήτη Γ. Κουρή που κατέθεσε μήνυση εναντίον τους όσο και από τους μεγαλοκαναλάρχες που υποβάθμισαν την εικόνα για να μη μεταδίδονται τα μηνύματά τους. Στο πλευρό τους έχουν τους εργαζόμενους από τον Τύπο και τα ΜΜΕ, καθώς και μαζικούς φορείς που συμπαραστέκονται στον αγώνα τους. Χτες, στις εγκαταστάσεις του Μπουρναζίου βρέθηκε αντιπροσωπεία του ΠΑΜΕ με επικεφαλής τον Γιώργο Πέρρο, μέλος της Εκτελεστικής Γραμματείας, εκφράζοντας την αλληλεγγύη στους αγωνιζόμενους εργαζόμενους, ενώ τους παρέδωσε 1,5 τόνο τρόφιμα ως ενίσχυση.

Παράλληλα, οι διοικήσεις της Ομοσπονδίας Τύπου και Χάρτου, της Ενωσης Προσωπικού Πρακτορείων Εφημερίδων Αθήνας και η Πανελλαδική Ενωση Λιθογράφων, με ανακοίνωση τους δηλώνουν τη συμπαράσταση των εργαζόμενων στα Λιθογραφεία, τις Γραφικές Τέχνες, τα Πρακτορεία Τύπου, τη Χαρτοβιομηχανία στον αγώνα των εργαζομένων του «ALTER» «που είναι αγώνας για αξιοπρεπή ζωή και δουλειά με δικαιώματα». Δηλώνουν επίσης, την απαίτηση προς τους ιδιοκτήτες του σταθμού και την κυβέρνηση τώρα να πληρωθούν τα δεδουλευμένα τους καθώς και να παρθούν μέτρα στήριξης - επιβίωσης των εργαζομένων και των οικογενειών τους στο ALTER, όσο συνεχίζεται η απαξίωση από την εργοδοσία.

Τονίζουν δε, ότι οι κινητοποιήσεις των εργαζομένων του «ALTER» και της «Ελληνικής Χαλυβουργίας» είναι υπόθεση όλων μας, ζητώντας να κηρυχτεί παναττική και πανελλαδική απεργία συμπαράστασης, να νικήσουν οι αγώνες σας, να επιβληθεί το δίκιο.

«Οι μεγαλοεργοδότες στο χώρο των ΜΜΕ χτυπούν τα εργασιακά δικαιώματα, τις ΣΣΕ, αφήνουν απλήρωτους τους εργαζόμενους όπως και όλοι οι βιομήχανοι, τραπεζίτες, εφοπλιστές, με τη βοήθεια των κυβερνήσεων τους, της προηγούμενης και της τωρινής κυβέρνησης του μαύρου μετώπου». «Εργαζόμενοι στο ALTER, κρατήστε γερά, βγάλτε τον αγώνα σας στο δρόμο μαζί με τους άλλους εργαζόμενους. Είμαστε στο πλευρό σας. Τα συνδικάτα μας, το ταξικό κίνημα είναι στο πλευρό σας όπως και των εργατών της "Ελληνικής Χαλυβουργίας", έτσι και για τους εργαζόμενους του ALTER, θα το κοινοποιήσουμε σε όλο τον κλάδο και θα ζητήσουμε έμπρακτα μέτρα συμπαράστασης των συναδέλφων μας άμεσα. Νίκη στον αγώνα των εργαζομένων του ΑLTER. Ολοι για έναν και ένας για όλους», σημειώνουν.

Στο πλευρό τους στέκονται και οι εργαζόμενοι στον Επισιτισμό-Τουρισμό-Ξενοδοχεία, που με ανακοίνωση του Συνδικάτου τονίζουν ότι «ο αγώνας είναι μονόδρομος για τους εργαζόμενους και το πιο ισχυρό όπλο σε αυτό τον αγώνα είναι η αλληλεγγύη της τάξης μας. Κανένας εργαζόμενος, κανένας χώρος δουλειάς, κανένας κλάδος μόνος του δεν μπορεί να αντιμετωπίσει την αντεργατική επίθεση που έχει εξαπολυθεί εναντίον μας».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ