Τρίτη 20 Δεκέμβρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 38
ΜΕΣΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ
Νέα 24ωρη στο «Κέρδος»

Στην κήρυξη νέας 24ωρης απεργίας, η οποία ξεκίνησε χτες στις 12 το μεσημέρι, για τους εργαζόμενους δημοσιογράφους, διοικητικούς υπάλληλους και τεχνικούς στην εφημερίδα «Κέρδος», προχώρησαν τα Διοικητικά Συμβούλια της ΕΣΗΕΑ, της ΕΠΗΕΑ και της ΕΤΗΠΤΑ. Παράλληλα, σε 3ωρη στάση εργασίας προχώρησαν χτες από τις 2 το μεσημέρι οι δημοσιογράφοι στην ΕΡΤ, στο ΑΠΕ - ΜΠΕ, στους δημοτικούς ραδιοφωνικούς σταθμούς, στο Κανάλι της Βουλής, στη Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και Επικοινωνίας, με απόφαση του ΔΣ της ΕΣΗΕΑ, αντιδρώντας στην επιβολή του καθεστώτος της εργασιακής εφεδρείας και του ενιαίου μισθολογίου, καθώς επίσης και στην καταστρατήγηση των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας.

Οι εργαζόμενοι στην εφημερίδα «Κέρδος» βρίσκονται σε απεργιακές κινητοποιήσεις από την περασμένη Πέμπτη, διεκδικώντας την επαναπρόσληψη των απολυθέντων συναδέλφων τους, απαιτώντας συγχρόνως να αποσυρθούν οι προτεινόμενες ατομικές συμβάσεις εργασίας με μειώσεις στους μισθούς τους κατά 20%, για τις οποίες πιέζει με απειλές και τρομοκρατία η εργοδοσία. Παράλληλα, ζητούν να τηρηθούν οι Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας.

Σήμερα το απόγευμα έχει οριστεί συνάντηση μεταξύ της προέδρου και διευθύνουσας συμβούλου της εταιρείας Μαργαρίτα Αλαμάνου, με αντιπροσωπεία από τα ΔΣ των τριών Ενώσεων. Στο μεταξύ χτες κλιμάκιο της Επιθεώρησης Εργασίας βρέθηκε στο «Κέρδος» προκειμένου να εξετάσει τις καταγγελίες για τη μη καταβολή των δεδουλευμένων στους εργαζόμενους. Οι εργαζόμενοι παραμένουν απλήρωτοι για 1,5 μήνα.

Την πρόθεσή τους να μην προχωρήσουν στην υπογραφή ατομικών συμβάσεων εργασίας δήλωσαν χτες οι εργαζόμενοι δημοσιογράφοι και διοικητικοί υπάλληλοι στον Ομιλο «Πήγασο» κατά τη διάρκεια των συνελεύσεών τους. Η εργοδοσία ζητά νέες μειώσεις κατά 10%, ενώ ήδη οι εργαζόμενοι έχουν υποστεί μειώσεις κατά 10%.

Την ίδια στιγμή, χτες πραγματοποιήθηκε συνάντηση μεταξύ της εργοδοσίας στην εφημερίδα «Ναυτεμπορική» με εκπροσώπους των ΔΣ των Ενώσεων. Η εργοδοσία είπε στους εκπροσώπους ότι είναι διατιθεμένη να «παγώσει» το θέμα των ατομικών συμβάσεων εργασίας με μειώσεις από 17 ως 20%, μέχρι να ολοκληρωθούν οι διαπραγματεύσεις της ΕΣΗΕΑ με την ΕΙΗΕΑ (ένωση εκδοτών) για την υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας.

  • Την πρόθεσή τους να προχωρήσουν σε μειώσεις κατά 20% επανέλαβαν χτες οι μεγαλοκαναλάρχες, κατά τη συνάντηση που είχαν με την ΕΣΗΕΑ με αντικείμενο τη διαπραγμάτευση για τη νέα Συλλογική Σύμβαση Εργασίας. Οι εκπρόσωποι της Ενωσης Ιδιοκτητών Τηλεοπτικών Σταθμών Εθνικής Εμβέλειας (ΕΙΤΗΣΕΕ) ζήτησαν, επίσης, το «πάγωμα» και όλων των θεσμικών κατακτήσεων που έχουν οικονομική αποτύπωση (κλιμάκια, επιδόματα, ωριμάνσεις), με αποτέλεσμα το ποσοστό της μείωσης που θα υποστεί ο εργαζόμενος να είναι μεγαλύτερο.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ