Τρίτη 20 Δεκέμβρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 28
ΝΕΟΛΑΙΑ
ΜΕΤΩΠΟ ΑΓΩΝΑ ΣΠΟΥΔΑΣΤΩΝ
Κινητοποίηση για τις Εστίες

Με κινητοποίηση στο υπουργείο Παιδείας, Επιτροπές Αγώνα Οικοτρόφων Εστιών της Αθήνας του Μετώπου Αγώνα Σπουδαστών (ΜΑΣ) απαίτησαν να μην κλείσει και να μην ξεπουληθεί καμία εστία, να μην πεταχτεί στο δρόμο κανένας φοιτητής, να μην απολυθεί κανένας εργαζόμενος.

Από 1 Γενάρη η λειτουργία των Εστιών είναι στον αέρα καθώς αποσύρονται τα συνεργεία που είναι υπεύθυνα για τη σίτιση, τη συντήρηση, τη φύλαξη και την καθαριότητά τους, δεκάδες εργαζόμενοι κινδυνεύουν να μείνουν στο δρόμο, κόβεται η χρηματοδότηση για τα στοιχειώδη και η λειτουργία των Εστιών μεταφέρεται στην ευθύνη των ιδρυμάτων τα οποία αδυνατούν να τις λειτουργήσουν και λόγω της μειωμένης χρηματοδότησης. Τα έξοδα των εστιών καλύπτονται από το Ιδρυμα Νεολαίας και Διά Βίου Μάθησης, μόνο μέχρι τις 31 Δεκέμβρη.

Η συνάντηση εκπροσώπων του ΜΑΣ με το γενικό γραμματέα του υπουργείου, στο πλαίσιο της χτεσινής κινητοποίησης, επιβεβαίωσε ουσιαστικά ότι οι Εστίες είναι στον αέρα, με το δεύτερο να τους δηλώνει ότι υπάρχουν τα κονδύλια για να διασφαλιστεί η λειτουργία τους για έξι μήνες και όχι περισσότερο. Οι εκπρόσωποι των φοιτητών ενημέρωσαν για την εξέλιξη τους συγκεντρωμένους, καλώντας σε συνέχιση των κινητοποιήσεων, συμμετοχή στα σημερινά συλλαλητήρια για την προστασία των ανέργων και νέες συνεδριάσεις των επιτροπών αγώνα αύριο το απόγευμα.


Από τη χτεσινή κινητοποίηση
Από τη χτεσινή κινητοποίηση

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ