Τρίτη 20 Δεκέμβρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΞΕΝΟΔΟΧΟΙ ΑΘΗΝΑΣ
Ζητούν μέτρα «αναβάθμισης του Κέντρου»

Την «γκετοποίηση» του κέντρου της Αθήνας θεωρούν ως αποκλειστική αιτία για τις χαμηλές πληρότητες στα ξενοδοχεία τους οι ιδιοκτήτες τους, αποφεύγοντας να κάνουν συσχετισμούς με τη γενικότερη οικονομική δυσπραγία. Το Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο Ελλάδας ζήτησε χτες την κινητοποίηση των αρχών και του δημάρχου της Αθήνας, για να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα της υποβάθμισης του Κέντρου.

Αναφέρθηκε ότι τα ξενοδοχεία που έκλεισαν στην Αθήνα το 2011 έφτασαν τα 18 και υποστηρίχθηκε ότι η ξενοδοχειακή αγορά της Αθήνας υπολειτουργεί «σε μια περίοδο που οι ευρωπαϊκές πρωτεύουσες ζουν σε εορταστικό κλίμα». Σύμφωνα με εκτιμήσεις για τις κρατήσεις, που συνήθως δε διαφοροποιούνται ιδιαίτερα αυτήν την εποχή, η κατάσταση σε πληρότητες και τιμές έχει ως εξής: Για την περίοδο των Χριστουγέννων η μέση πληρότητα εμφανίζεται μειωμένη κατά 40,46% σε σχέση με πέρυσι. Η μέση μείωση τιμής είναι 7,45% με τα μεγαλύτερα ποσοστά στα ξενοδοχεία 3 και 4 αστέρων. Αντίθετα, μικρότερες είναι οι μειώσεις στα 5στερα, με -4,47% και στα 4στερα, με -5,53%.

Για την περίοδο της Πρωτοχρονιάς, η μέση πληρότητα εμφανίζεται μειωμένη κατά 25,56% σε σχέση με πέρυσι και η μέση μείωση της τιμής φτάνει το 6,37%. Αυτή τη φορά, τα ξενοδοχεία 5 αστέρων πλήττονται ελάχιστα στις πληρότητες, με μείωση πληροτήτων κατά 2,72%. Στα 4 και 3 αστέρων η μείωση στις πληρότητες είναι κοντά στο 40%.

Σημειώθηκε επίσης ότι σε σχέση με το 2008, ο τζίρος των ξενοδοχείων του κέντρου έχει μειωθεί κατά 50%.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ