Τετάρτη 21 Δεκέμβρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΜΙΚΡΕΣ - ΜΙΚΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΕ ΠΛΗΜΜΕΛΗΜΑΤΙΚΟΥ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ μετατράπηκαν από το Μεικτό Ορκωτό Κακουργιοδικείο, οι κατηγορίες για τους δύο αστυνομικούς στην υπόθεση που είδε την δημοσιότητα το 2004 και αφορά άγρια αστυνομική βία και ακραία παραβίαση δικαιωμάτων με θύματα μεγάλο αριθμό Αφγανών προσφύγων μεταξύ αυτών και ανήλικων. Το δικαστήριο καταδίκασε τελικά τους δύο αστυνομικούς όχι για βασανιστήρια όπως αρχικά ήταν η κατηγορία, αλλά για αδικήματα σωματικών κακώσεων και βλαβών, που συνιστούν προσβολή ανθρώπινης αξιοπρέπειας, σύμφωνα και με την εισαγγελική πρόταση. Οι ποινές είναι 5 ετών και 5 ετών και 5 μηνών αντίστοιχα. Οι δυο κατηγορούμενοι αφέθηκαν ελεύθεροι αφού τους χορηγήθηκε ανασταλτικό αποτέλεσμα λόγω έφεσης, ενώ η ποινή τους είχε ήδη μετατραπεί σε χρηματική. Η υπόθεση έφτασε στο ακροατήριο μετά από 7 χρόνια, τον επόμενο χρόνο μάλιστα παραγράφεται.

Θυμίζουμε ότι, ομάδα αστυνομικών και ειδικών φρουρών σύμφωνα με όσα είχαν δει τότε την δημοσιότητα, είχε κάνει αλλεπάλληλες επιδρομές σε σπίτια όπου διέμεναν Αφγανοί ξυλοκοπώντας και βασανίζοντάς τους. Επίσης, είχαν προσαγάγει δύο Αφγανούς στο ΑΤ Αγ. Παντελεήμονα όπου τους βασάνισαν συστηματικά.

ΣΕΙΡΑ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΩΝ προγραμματίζει ο Σύλλογος Εργαζομένων της «ΕΓΝΑΤΙΑ ΟΔΟΣ ΑΕ», αντιτιθέμενος στην ιδιωτικοποίηση - εκποίηση του αυτοκινητόδρομου της Εγνατίας Οδού, μετά από ομόφωνη απόφαση της Γενικής Συνέλευσης. Ειδικότερα έχει προγραμματίσει τα εξής: Συνέντευξη Τύπου στα ΜΜΕ στις 22 Δεκέμβρη 2011, με θέμα την ιδιωτικοποίηση-εκποίηση του αυτοκινητόδρομου της Εγνατίας Οδού. Στάση εργασίας την ίδια ημέρα (22/12/2011) από τις 10:00 έως τις 13:00 και ταυτόχρονες κινητοποιήσεις σε διόδια επί της Εγνατίας Οδού, με διανομή φυλλαδίων για την ενημέρωση των διερχομένων. Ενημέρωση των φορέων και των πολιτικών κομμάτων για το ίδιο θέμα.

ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ ΚΑΤΑ ΣΕΙΡΑ ΠΡΟΘΕΣΜΙΑ για τις 10 Γενάρη, πήρε από τον Εισαγγελέα Ι. Δραγάτση, ο επιχειρηματίας Λ. Λαυρεντιάδης που έχει κληθεί ως ύποπτος διάπραξης κακουργημάτων. Η νέα προθεσμία είναι για να ενημερωθεί ο νέος δικηγόρος που προστέθηκε στους συνηγόρους υπεράσπισης.

ΔΙΑΚΟΠΗ ΤΗΣ ΔΙΚΗΣ: Διακόπηκε χτες, για τις 9 Ιανουαρίου, η δίκη στον Κορυδαλλό για την αυτοαποκαλούμενη οργάνωση «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς» μετά από αίτημα των πρόσφατων διορισμένων συνηγόρων, του ενός από τους κατηγορούμενους για να μπορέσουν να ολοκληρώσουν την μελέτη της δικογραφίας. Να σημειωθεί, ότι όλοι οι συνήγοροι ζήτησαν από το δικαστήριο, για να υπάρξει επικοινωνία με τους κατηγορουμένους, να μην διαταχθεί η μεταγωγή τους στις 4 διαφορετικές φυλακές που είναι προφυλακισμένοι αλλά να παραμείνουν στις φυλακές Κορυδαλλού. Οπως είπαν χαρακτηριστικά, αν διασκορπιστούν, η διακοπή δεν θα έχει κανένα νόημα γιατί ο λόγος που ζητήθηκε είναι η επικοινωνία μεταξύ συνηγόρων και κατηγορουμένων, για να προετοιμαστούν οι συνήγοροι υπεράσπισης.

ΑΚΟΜΗ ΜΙΑ ΝΕΑ ΑΙΤΗΣΗ αποφυλάκισης της Στέλλας Αντωνίου που κατηγορείται για συμμετοχή στην αυτοαποκαλούμενη οργάνωση «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς» εξετάζεται σήμερα από το Συμβούλιο Εφετών. Να σημειωθεί ότι αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα υγείας από την αρχή της προφυλάκισής της, με ασθένεια που απαιτεί εξειδικευμένη παρακολούθηση και συνεχείς εξετάσεις. Το Συμβούλιο Εφετών έχει απορρίψει τις αιτήσεις.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ