Τετάρτη 21 Δεκέμβρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΔΙΕΘΝΗ
ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΚΟΛΠΟΥ
Συντονίζονται κατά των λαών οι μοναρχίες

ΡΙΑΝΤ.--

Θέτοντας ως στόχο τη διερεύνηση τρόπων «ενοποίησης» και αφήνοντας σειρά αιχμών κατά του Ιράν και της πολιτικής του στην περιοχή, ολοκλήρωσαν την ετήσια σύνοδό τους στο Ριάντ της Σαουδικής Αραβίας οι χώρες μέλη του Συμβουλίου Συνεργασίας του Κόλπου (Σ. Αραβία, Μπαχρέιν, Ομάν, Κουβέιτ, Κατάρ, Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα) ισχυροί σύμμαχοι των ιμπεριαλιστών. Tα μέλη του Συμβουλίου αποφάσισαν να εκπονήσουν συγκεκριμένες ιδέες, αυτή τη φορά, προς την υλοποίηση της προοπτικής που εδώ και χρόνια έχει κατατεθεί για «λειτουργία στην πράξη ως ενιαίας οντότητας» με προτάσεις όπως η ύπαρξη κοινού νομίσματος, η άρση κάθε τελωνειακού δασμού κλπ. Εξ αυτών των προτάσεων, έχει υλοποιηθεί η στρατιωτική συνεργασία και η συνεργασία ασφαλείας, που αποφασίστηκε να ενισχυθούν περαιτέρω, ενώ σταθερά τάσσονται υπέρ μιας Μέσης Ανατολής χωρίς όπλα μαζικής καταστροφής, οποιουδήποτε είδους.

Σε αυτό το τελικό ανακοινωθέν καλείται το Ιράν (εμμέσως όπως υποστηρίζει το «Ρόιτερς», ξεκάθαρα όπως υποστηρίζει το «αλ Αραμπίγια»), «να πάψει να ανακατεύεται στα εσωτερικά άλλων χωρών, πυροδοτώντας θρησκευτική και σεχταριστική βία». Επίσης, το Ιράν καλείται να συνεργαστεί πλήρως με τη Διεθνή Επιτροπή Ατομικής Ενέργειας. Συνδεδεμένη με το Ιράν και την επιρροή που ασκεί στην περιοχή θα πρέπει κανείς να δει και την έκκληση που απευθύνει το Συμβούλιο προς το Ιράκ και την ηγεσία του «να βελτιώσει τις σχέσεις του με το γειτονικό Κουβέιτ».

Τέλος, ανακοινώθηκε ότι αποφασίστηκε η ίδρυση ενός ταμείου 5 δισεκατομμυρίων δολαρίων, τα οποία προορίζονται για αναπτυξιακή βοήθεια (προφανώς υπό την μορφή επενδύσεων) σε Μαρόκο και Ιορδανία. Οπως χαρακτηριστικά σχολιάζουν και αναλυτές, στόχος είναι οι μοναρχίες του Κόλπου (που κάθε άλλο παρά φημίζονται ούτως ή άλλως για τις φιλολαϊκές «ευαισθησίες» τους και το σεβασμό δικαιωμάτων και ελευθεριών) να στηρίξουν οικονομικά τις δύο άλλες μοναδικές μοναρχίες του αραβικού κόσμου, καλλιεργώντας την ψευδαίσθηση της οικονομικής ευμάρειας προκειμένου να αποφευχθούν κοινωνικές εκρήξεις.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ